Политика

Министър Радев уволнен не за друго, а заради „скритата катастрофа“ с бащата на президента – не си контролирал хората

Министър Радев уволнен не за друго, а заради „скритата катастрофа“ с бащата на президента – не си контролирал хората

 

76431

 

 

Оставката на вътрешния министър е поискана заради катастрофата в Харманли с участието на бащата на президента Румен Радев. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който днес във Варна коментира оставките на тримата министри – Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. Борисов и Цветан Цветанов участваха в 11-ия летен университет на МГЕРБ под мотото „Само истината, НЕ на фалшивите новини“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“

 

 

 

 
Причината за отстраняването на Радев е, че е станало ясно, че той не контролира хората си, полицаите са работили лошо при описване на катастрофата, а за капак им е влиял лидер от БСП в региона – Михаил Лисков.

 

 

 
„Миналата седмица ме питаха медиите, гледах видеото от камерите, действията на полицаите, другите участници не ме интересуват. 45 минути мърлява работа, идва една патрулка, чуди се, идват други, отиват си. Отиват после на оперативка с един случайно попаднал – под дървото на седянка, как пък лидер на БСП попадна случайно там? След това разбирам, че и на събор се е ходило на другия ден“, каза Борисов, визирайки факта, разкрит от ПИК, че президентът Румен Радев е бил в Славяново и Харманли ден след катастрофата с баща му.

 

 

 

 
„Министър Радев, като не може да си контролира хората – оставка, а в същото време ги вика друг на оперативка. Накрая полицията изкара невинния виновен, ама той пък нямал претенции. Е, това ме връща връща през 90-те години“, заяви още Борисов, цитиран от ПИК.

 

 

 
„Можеше ли МРРБ да приложи сила, да извика прокурори, полицаи, да спре пътя. Можеше, не го е направило, затова си носи политическата отговорност”, попита премиерът. Борисов все пак похвали Нанков, че е може би най-добрият специалист в сферата си. „За да не се размива отговорността, аз мисля, че ние трябва да си понесем тази отговорност, че се е случило при нас”, заяви той.

 

 

 

 

 

 
Премиерът заяви, че в понеделник ще има среща с лидерите на Обединени патриоти, за да обсъдят новите кандидатури за освободените министерски постове.
Борисов коментира и тежката тема за фалшивите новини и как лично той е потърпевш от тях.

 

 

 

 

 

 
„Пускат една новина и после я наслагват. Първо имах имение в Лос Анджелис, никога не съм ходил там, после дъщеря ми летяла там с „Бугати“, а тя милата лежи в нас бременна в 8-мия месец, после диаманти имах, та не беше остров в Гърция, та къща в Испания, какво ли не беше. Обвиниха ме, че предаване от Нова телевизия съм свалил, нито искам да ги видя, нито да ги чуя – Бог ми е свидетел. Хващат някакви сайтчета там, няколко човека и почват с компромати и фалшиви новини“, разказа пред младежите на ГЕРБ Борисов, а цялата зала избухна в смях от съчиненията.

 

 

 

 
Цветан Цветанов пък си припомни и фалшивите новини за него, в началото създаването на ГЕРБ, когато била пусната новина, че жена от Велико Търново очаква извънбрачно дете от него. Дори, че ѝ купил скъп джип, а съпругата му се шегувала, че за нея има само някаква маздичка. Раждане нямаше разбира се, но си спомням как септември отивам на Деня на независимостта там и една майка с бебе в кенгуро иска да се снима с мен, а аз й казвам „А, не моля ви, кой знае какво ще пишат после на тази снимка“, заяви Цветанов, който също разсмя цялата зала.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024