ОБЩЕСТВО

Безобразие! Гонят от дома й 94-годишната баба Костадинка, чийто картини са по цял свят…

Безобразие! Гонят от дома й 94-годишната баба Костадинка, чийто картини са по цял свят…

 

Baba-Kostadinka1

 

 

94- годишната Баба Костадинка, чийто картини са из целия свят, остава на тъмно и студено през зимата

В следващите редове ще прочетете част от тъжната действителност в България.

 

 

 

Уважаеми читатели, нали знаете – мутри у нас не съществуват. Те останаха някъде назад в Прехода. Нищо, че той все още продължава. Прикрит, хлъзгав, сенчест, отчайващ, неунищожим, сякаш отвъд времето, удобен, стабилен, постлан с фалшив асфалт, погубващ нацията ни…

 

 

 

 

След поредица премеждия в живота си, семейството на баба Костадинка остава на улицата. Трудни и рискови решения, свързани с неподходящи запознанства, едва не ги лишават от цялото им имущество. Къщата, в която в момента живее семейството, вече не е тяхна собственост и скоро ще им се наложи да я напуснат. Баба Костадинка притежава апартамент, на който сенчестите фигури от родната действителност не успяват да сложат ръка. Благодарение на това, че у нас, въпреки всичко, правосъдие съществува.

 

 

 

 

 

Съдът приема, че нотариалният акт на мнимия собственик е фалшив, тъй като с него (въпросните сенчести фигури, бел.ред.) опитват да заобиколят закона, прикривайки незаконни сделки. Фалшивият собственик обаче вече е сторил своето зло. Докато формално се е водил собственик, той е поискал от електроснабдяващата компания да преустанови подаването на електричество до къщата на баба Костадинка. Енергото отзивчиво изпълнява молбата и спира тока.

 

 

 

 

 

След решението на съда, което обявява мнимия собственик за неистински, баба Костадинка моли Енергото да ѝ възстанови електроснабдяването. Енерго Про обаче отказва с мотива, че това, че предният се е оказал мним собственик, не означава непременно, че баба Костадинка е реален собственик. Ето защо ЕРП-то иска доказателство. Това чака в момента 94-годишната варненка.

 

 

 

 

 

Заедно със своето семейство тя се надява, че съдът в София скоро ще уважи молбата ѝ и ще излезе с решение, в което обявява именно нея за собственик на имота. Дотогава те са заплашени да прекарат тъмна и студена зима. Макар да имат ключ за апартамента. Сякаш бедите на семейството не са достатъчни. Къщата, в която в момента живеят, бива продадена на търг. Новият собственик е дал 2 седмици време да се изнесат от нея.

 

 

 

 

В момента Баба Костадинка и нейното семейство няма къде да отидат. Средствата едва им стигат, за да преживяват. Издържат се с картините, които баба Костадинка рисува. А тя вече едва вижда. Дъщеря ѝ получава инсулт и не може да работи. Внучката на баба Костадинка успява да намери работа на половин работен ден, но средствата на семейството не биха могли да стигнат за наем на жилище.

 

 

 

 

 

Отнякъде те чуват за инициативата „Имот под наем без наем“. Тя дава възможност на „наематели“ на жилища да живеят в тях, като не плащат наем, а се грижат за имота. Надяват се чрез нея да намерят временен дом около Варна.

 

 

 

 

 

 

Ако някой желае да помогне на баба Костадинка и семейството ѝ във връзка с инициативата „Имот под наем без наем“ или по друг начин, може да се свърже с нейната внучка Даниела Кротева на телефон 0894 407 427 – след 13:00 часа в работните дни, а в почивните – по всяко време.

 

 

 

Източник: Спътник.бг

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024