Политика

Историята пита: Сидеров, кои са сега к*рвите на Бойко?… ВИДЕО

Историята пита: Сидеров, кои са сега к*рвите на Бойко?… ВИДЕО

 

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се появи днес на заседанието на Коалициония съвет с папка със стари медийни публикации, в които Валери Симеонов критикува Бойко Борисов. Статиите са от времето, когато настоящият вицепремиер беше твърда опозиция на ГЕРБ. По този повод Епицентър. бг припомни някои доста конфузни към днешна дата изказвания на самия Сидеров срещу Борисов от времето, преди да станат коалиционни партньори.

 

 

 

„Отивам да занеса на господин Борисов за неговия архив – как Валери Симеонов е предлагал Борисов да се оттегли от политиката като Доган и как смята, че хората искат стабилност без Бойко Борисов. Това е от 2016 – 2017 г.”, заяви Сидеров.

 

 

Хубаво е политиците да имат памет. Още по-добре е, когато те остават верни на своите морални устои и политически позиции.

 

 

Хубаво е, че днес Волен Сидеров се е постарал да опресни паметта на премиера, показвайки му черно на бяло всички злословия на Валери Симеонов срещу него.

 

 

Какво да правим обаче със злостните реплики на самия Волен Сидеров, изречени срещу Борисов само пред две-три години? Да ги изтрием от паметта на история? Да ги заметем под килима и да кажем: Абе, това е минало, какво да се връщаме към него?

 

 

Затова изглежда странно, че в папката със старите изрезки на коалиционния си партньор Симеонов лидерът на „Атака“ Волен Сидеров не е добавил и свои. Защото, ако ще укоряваме вицето за клевети срещу премиера, същото можем да кажем и за Сидеров, който допреди няколко години публично, при това многократно и високогласно, огласяше улиците на София с клевети срещу Борисов. Това беше редовна практика на лидера на „Атака по времето на кабинета „Орешарски“, когато той беше „златния пръст“, който крепеше властта в държавата.

 

 

И ако по същото време Валери Симеонов критикуваше ГЕРБ и Бойко Борисов от принципни позиции, то Сидеров атакавуше настоящия си коалиционен партньор с груби клевети, истерични манипулации, слухове и градски легенди.

 

 

Припомняме само част от тях клеветите на Волен Сидеров спрямо Бойко Борисов:

 

 

 

С правителствения и военни самолети изнася пари, за да бъдат вкарвани в офшорни сметки. „Ние участваме пълноценно и с председател на комисия, която ще разследва злоупотреби със служебно положение, специално за „Авиоотряд 28”, тъй като там данните са, че с тези самолети включително са изнасяни пари в чужбина на управляващите. С правителствения самолет и с военни самолети по мои данни са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарвани в офшорни сметки. Това са пари, както се сещате, не на портиера в Министерския съвет, а на първите управляващи. Знам само, че посоката е била Ливан, откъдето вече могат да се вкарат във всякакви офшорни сметки. Това са неща, които се установяват само при взаимодействие на международни органи и служби, които могат да разследват. Става въпрос за милиардни суми, това, което мога да кажа, това, което ми подават бивши много близки до Борисов и Цветанов”.

 

6 юни 2013 г. пред журналисти в НС

 

Лидерът на ГЕРБ развежда с правителствения самолет свои приятелки певици, шантонерки, футболисти.

„За разлика от лидера на ГЕРБ, който похарчи 34 милиона държавни пари, за да развежда с правителствения самолет свои приятелки певици, шантонерки, футболисти, аз не съм похарчил нито лев държавни пари за пътувания, които са извън официалните“.

 

 

 

13 юни 2013 г. пред журналисти в НС

 

Крясъците по улиците на София:“Бойко к*рво, Бойко к*рво”

“К*рви на Бойко” скандираше Волен Сидеров срещу протестиращите, макар точно той само преди месеци да бе подкрепял първото правителство на Борисов. Сега обаче той бе в нова коалиция с БСП и ДПС и това се отрази на реториката му.

“Бойко к*рво, Бойко к*рво”

 

 

 

 

 

 

18 юни 2013 г. на шествие на „Атака“ по бул. „Цар Освободител“

 

 

Цветанов и Бирисов лично, и чрез техни подставени лица, са изнасяли огромни количества пори кеш и са ги внасяли в сметки в Ливан

„…има сериозни данни, че точно с тези самолети (правителствените, б.р.), както и с военни, са изнасяни огромни количества пари, в кеш – въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица – Пашата, Каратиста и други.”

 

юни 2013 г. в интервю за столичен всекидневник

 

 

 

 

По-късно Борисов осъди Сидеров за тези неверни данни

 

 

 

Цацаров и Борисов мачакаха народа си, както и турчин не го е мачкал!”

 

 

 

“Това е солидарност на българския патриотизъм, това е солидарност срещу диктатурата на едни самозабравили се властници – Цацаров и Борисов, – които смятат, че държавата е тяхна. Те решиха, че могат да правят какво си искат, но съвсем скоро властта на Цацаров и Борисов ще се разтърси и това ще започне от днес…“Те мачакаха народа си, както и турчин не го е мачкал!”

Октомври 2015 г. по време на нахлуването на Сидеров в НАТФИЗ

 

 

 

ГЕРБ е равно на “Лъжа” плюс “Кражба”. 

“За мен, уважаеми зрители, партия ГЕРБ, правителството на ГЕРБ се асоциира с две думи. ГЕРБ за мен е равно на “Лъжа” плюс “Кражба”. Това е моето впечатление, това е моето категорично заключение и няма какво да промени това мое мнение.”

22 декември 2011 г. в предаването си по тв СКАТ

 

 

 

Борисов е бил член на БКП и може да коментира по-добре от мен Комунистическия манифест. „Крещяха ни, че ще ни отрежат гръкляните и такива работа. Сега при по-спокойна обстановка може да се работи нормално и да се види, кой каква позиция защитава. Бойко Борисов е бил член на БКП и може да коментира по-добре от мен Комунистическия манифест….

 

 

 

Няма да правя кефа на Бойко и Драгойко

…Харесва ми да повтаряте непрекъснато, че „Атака“ подкрепя правителството, но това не е вярно. Един човек лансира тази идея. Аз няма да правя кефа на Бойко и Драгойко. А, вие журналистите задавате такива въпроси, защото сте комплексирани.

19 септември 2013 г. предаването „Лице в лице“ на БТВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: Епицентър.бг

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024