Политика

Никола Филчев: Когато краденето е държавна политика, никаква прокуратура не може да го спре

Никола Филчев: Когато краденето е държавна политика, никаква прокуратура не може да го спре

 

 

529075

 

 

 

 

Преди 30 години българският народ, ръководен от своите държавници, направи своя избор да строи капитализма. Няма смисъл сега да е недоволен – това е капитализъм. Днес живеем в класово общество, разделено на две – на богатите и на трудещите се. Богатите ни казват как да живеем, те определят правилата. Това каза бившият главен прокурор Никола Филчев в предаването Ничия земя по Нова телевизия.

 

 

 

 

 

 

 

 

„След 90-те години демократите ни убеждаваха, че животът ще стане по-хубав. Държавното имущество стана частно. Днес държавата е бедна, тя не притежава имущество. То е в ръцете на олигарси, които забогатяха по престъпен начин. Те влияят и върху политическата власт и манипулират общественото мнение“, подчерта Филчев.

 

 

 

 

 

 

 

„По своята същност капитализмът е дълбоко несправедлив, неравенството е дълбоко заложено в него. Народът с право нарича приватизацията престъпна“, отбеляза той.

 

 

 

 

Хора, които забогатяха по престъпен начин в резултат на приватизацията и придобиха не само икономическа, но и политическа власт, да назначават министри, да манипулират общественото мнение чрез мощния медиен апарат, който притежават и днес живеем в класово общество от две класи – на капиталистите, малкото и трудещите се, които са много.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това е изборът, няма от какво да се оплакваме, това е капитализмът.  Силен е който има пари, мъжете станаха таксиметрови шофьори и охранители, а жените – чистачки и продавачки, така ще живеем, каквото кажат богатите хора. Нашите хора си направиха избора, скачаха тогава по площадите.

 

 

 

 

 

 

 

 

Хайде да видим нашите министри и президенти какво направиха за седем години. В някакво странно раздвоение са, били някакви дребни чиновници, докопали се до властта и изведнъж ги обзема треска да строят, защото строителството носи много пари и второ – купуват хотели. Като ги питаш нещо, почват да се занимават с държавните въпроси, а с какво се занимават, да говорят за кюфтетата, за чаршафите, за компаньонките.  Кажи, че си хотелиер, а не министър.

 

 

 

 

 

 

 

По думите му прокуратурата вече е едно деловодство.

 

 

 

 

„Когато краденето е държавна политика, никаква прокуратура не може да го спре“. „Правосъдието винаги е използвано за политически натиск. Не се поддадох и затова не ме харесват, но и аз не ги харесвам. Бях атакуван, бях подслушван, бях нападан“, призна бившият главен прокурор. „Главният прокурор е много мразен човек. Той трябва да е много добър професионалист“.

 

 

 

 

 

 

Нова тв

Политика

More in Политика

171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024