ИНЦИДЕНТИ

Петима полицаи пострадаха при сблъсъци в Мъглиж, друг бе нахапан след опит да озапти гонка с каруци

Петима полицаи пострадаха при сблъсъци в Мъглиж, друг бе нахапан след опит да озапти гонка с каруци

 

orig

 

Петима полицаи са пострадали при сблъсъци с жители на град Мъглиж, полицейското присъствие в града е засилено.

 

 

 

Около 18.00 часа служители на ОДМВР – Стара Загора и Дирекция „Жандармерия“ са започнали специализирана полицейска операция в квартал в град Мъглиж. Целта на операцията е била задържане на лица, които по-рано през деня са оказали съпротива при извършване на проверка и в резултат е пострадал служител на РУ – Казанлък.

 

 

 

 

Най-вероятно става дума за задържане на издирваните лица, които са оказали съпротива на полицията при незаконната гонка с каруци край Казанлък.

 

 

По-рано през деня близо 150 роми затвориха  пътя Казанлък –Черганово, за да си правят състезания с каруци.

 

 

Дошлият на мястото полицейски екип не успял да разпръсне множеството и се наложило да дойдат още два патрулни автомобила с подкрепление, добавя агенцията. Състезателите обикаляли по пътя и в крайпътните ниви. Изключително затруднено е било движението в района.

 

На място са изпратени три полицейски екипа. Служители са установили струпване на около 100 души и каруци, които затруднявали нормалното движение по пътя. След полицейско разпореждане лицата напуснали мястото.

 

 

 

Малко по-късно, около 11.55 часа, бил получен втори подобен сигнал – за струпване на хора и каруци на път между селата Черганово и Овощник, общ. Казанлък. Изпратените на място полицейски екипи установяват 30 – 40 души с няколко каруци. При полицейско разпореждане да напуснат мястото, лицата са се подчинили, а на място е останал полицейски екип.

 

 

 

 

Малко по-късно, при опит да бъде извършена проверка на каруца с 4 лица, движеща се от с. Овощник към с. Черганово, лицата започнали да се държат агресивно спрямо полицаите и се опитали да осуетят проверката.

 

 

 

 

 

Един от тях оказал съпротива, при което леко е пострадал полицейски служител. Това наложило произвеждане на изстрел в безопасна посока. Задържано е едно от лицата, а друг се издирва. Към момента обстановката е спокойна. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.

 

 

 

 

В рамките на около 5 минути на мястото се събират още около 50 роми, които започват да се държат грубо, обиждат, блъскат служителите и единият от тях дори ухапва по ръката и по гърдите полицая, при което служителят на реда възпроизвежда изстрел и цялата тълпа се разпръсква”, разказа пред БГНЕС н-к сектор „Охранителна полиция” към РПУ Казанлък.

 

 

 

Задържан е един от извършителите, но при изтегляне от квартала група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили. Нанесени са щети по автомобили на ОДМВР – Стара Загора и травми в областта на крайниците на петима служители на МВР.

 

 

 

Това е наложило по отношение на нападателите да бъдат употребени физическа сила и помощни средства. Произведени са и няколко изстрела във въздуха. Ситуацията е овладяна и общественият ред е възстановен.

 

 

Пострадалите полицаи са обслужени амбулаторно в ЦСМП – Казанлък. Те са с повърхностни наранявания и няма опасност за живота им. Операцията продължава и в момента. Полицейското присъствие в град Мъглиж е засилено.

 

Дир БГ, БГНЕС

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024