Политика

Румен Радев срази Симеонов: Безконтролната власт ражда цинизъм

Румен Радев срази Симеонов: Безконтролната власт ражда цинизъм

Радев за Симеонов: Безконтролната власт ражда цинизъм

 

Безконтролната власт ражда цинизъм. Това каза пред журналисти в Пловдив държавният глава Румен Радев във връзка с изказването на вицепремиера Валери Симеонов за майките на деца с увреждания, предаде радио „Фокус“ – Пловдив.

 

 

Държавният глава заяви, че с цинизъм не може да имаме ефективно управление и не може да се мисли за проблемите на хората.

 

 

„Това, което виждаме в момента е, че цялата енергия сега ще се фокусира върху личността на Валери Симеонов, а това не решава проблема с липсата на контрол и цинизъм“, добави президентът Румен Радев.

 

 

 

 

 

Президентът е в ПУ „Паисий Хилендарски“, където пред студенти изнася лекция на тема „Ценности, лидерство, образование в демократичното общество“.

 

 

 

 

 

Пред младите хора, Радев заяви още: „България не само заседна на дъното на Европа, но по ключови показатели се нареждаме до държави от субсахарска Африка и ако търсим работеща формула трябва да си дадем представа защо и как стигнахме до тук„. По думите на държавния глава в институциите трябва да влязат безкористните, а днес имаме проблем точно с това.

 

 

 

 

 

„Апелирам към вас студентите: България има нужда от интелигентни млади хора, бъдете свободни“, допълни президентът.

 

 

 

„Ако се сравним с България отпреди 30 години, ще откроим много предимства на демократична конституция, европейските институции и пазарната икономика. В същото време обаче недоволството расте ежедневно, има протести и напрежение.

Каквото и да твърдим, отсреща има ниски пенсии, има хиляди бедни и неграмотни, изостанахме от бившите социалистически държави, а и проиграхме много възможности. Трябва да си зададем въпросите –  „защо и как стигнахме дотук”, започна дискусията президента пред близо 500 студенти.

Той продължи с мястото и ролята на институциите, като представи няколко модела на взаимоотношения между управляващи и граждани.

„Имам апел към Вас. Важно е не само да усвоите знания, но и най-важните житейски уроци. Да мислите, дебатирате…  България има нужда от млади мислещи хора”, каза Радев, а студентите посрещнаха тази реплика с бурни аплодисменти.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024