Криминално

Тежък удар белязал живота на Дарина, само година преди Викторио да я застреля от упор

Тежък удар белязал живота на Дарина, само година преди Викторио да я застреля от упор

виктори1540889737-40389311-10209837269888461-710628942150631424-n

 

 

Дарина Министерска е убита в собствения си апартамент, който е подарък от баба ѝ за абитуриентския ѝ бал за 26 май 2014 г. Това разкриха близки на почерненото семейство, цитирани от „Телеграф“.

 

 

 

Родителите на жертвата не харесвали особено Викторио. Особено майка ѝ. Баща ѝ Георги обаче имал по-силна връзка с дъщеря си. Дарина страда особено много, когато преди година, на 25 септември, той е пребит жестоко с бухалка след спор на пътя.

 

 

По онова време баща ѝ, който е моторист, ремонтира машината си в сервиз на улица „Павел Красов“ 36 в Горубляне. Млад мъж паркира автомобила си запречквайки изход за гараж, при което Георги му прави забележка. Онзи след малко се връща и го пребива жестоко с бухалка, като избива три от зъбите му.

 

 

 

От своя страна бащата на Викторио е бил военен в Националния армейски учебен комплекс „Чаралица“. Той бил изключително взискателен и строг към синовете си. Възпитавал ги по армейски модел, дори опитал да ги насочи да тръгнат по стъпките му.

 

 

 

Викторио обаче не пожелал, но се запалил по охранителната дейност. Именно затова и кандидатствал за работа в СОТ 161, където го приели. Имало изискване обаче да изкара разрешително за оръжие, а после да работи с личния си пищов срещу заплащане.

 

 

 

Припомняме, че 26-годишният Викторио Александров застреля в главата майката на дъщеря си 23-годишната Дарина Министерска след семеен скандал. 26-годишният мъж, който застреля и дъщеричката си на 1 годинка по-късно в Горни Богров, е направил неуспешен опит за самоубийство. Животът му е вън от опасност, а самият той е под охрана в „Пирогов“. Лекарите не успяха да се преборят за живота на детето и то издъхна в болницата.

 

 

 

Самият Викторио заявил, че не помни нищо от двете убийства, но си спомня как се е разхождал в Северния парк с детето и се е возил в автобуси с него, отбелязва Dir.bg. 

 

 

Снощи Софийската градска прокуратура повдигна 3 обвинения на Александров. Охранителят е обвинен в умишленото убийство на приятелката си, в умишленото убийство на рождена дъщеря и в принуда на таксиметров шофьор, когото отвлече. Наложен му е 72-часов арест, след което прокуратурата ще поиска от съда налагането на постоянна мярка „задържане под стража“.

 

 

 

Междувременно гневни потребители на социалните мрежи нападнаха вербално майката на двойния убиец. Част от тях обвиняват жената, че е родила и отгледала „изрод“, а друга част я защитават, заявявайки, че в случая и тя е жертва.

 

 

 

„Как можа да родиш такъв боклук(и не говоря за бебето)?“, гласи първият пост на Румен Маринов под публикувана снимка на майката на Викторио с внучката й Никол.

 

 

 

 

На призивите на други потребители майката на Викторио да бъде оставена „на мира“, защото не е виновна, Мария Радкова пък пише:

 

 

 

 

„Няма да спрем да говорим, и тук и навсякъде. Защото мили хора трябва да се говори, утре може на вас да се случи нещо такова! И не си мислете че изведнъж нещо му е станало на убиеца! Тези неща не стават ей така от нищото. Имало е цял живот индикации за агресия и проблеми с психиката, ценностната система и т.н. Да не се заблуждаваме – родителите (ако са нормални) знаят за това! Но почти никога не взимат мерки!“.

 

 

 

 

До петък прокуратурата ще внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ на Александров. Днес пък се очаква да стане ясно дали той ще остане в „Пирогов“, където е под денонощна охрана или може да бъде преместен в затворническа болница. Очаква се и психиатричната експертиза, която ще определи дали двойният убиец може да отговаря пред правосъдието у нас.

 

 

 

 

 

В интервю за Dir.bg обаче психиатърът и директор на Държавната психиатрична болница „Св.Иван Рилски“ в Нови Искър д-р Цветеслава Гълъбова бе категорична, че Викторио Александров не е психично болен.

 

 

 

 

 

„Това е изключително тежка психопатия с много тежко неразбиране на човешката природа и нежелание тя да бъде опознавана с абсолютно примитивна емоционалност. Вероятните причини, накарали бащата да посегне на дъщеря си, са „злоба, ярост, ожесточение и желание за мъст“ към майката“, заяви д-р Гълъбова.

 

 

Блиц, Дир БГ, Факти БГ

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024