Криминално

Шефът на полицията в Русе: Извършителят на убийството може да е напуснал града

Шефът на полицията в Русе: Извършителят на убийството може да е напуснал града

русенец1538976052-adfgnsd

 

 

„Към момента няма задържано конкретно лице, което да е съпричастно към извършеното престъпление. Работи се по всички възможни версии. Продължава проверката на лица от криминалния контингент, които са извършвали такива действия.

 

 

 

 

Търсим на територията на целия град. Търсим и записи от камери. Събира се и всякаква друга информация. Съобщаването към момента на конкретни факти, би възпрепятствало разследването“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ шефът на полицията в Русе – комисар Теодор Атанасов. 

 
„Всички хипотези са възможни, включително и тази, че извършителят е напуснал града, са възможни“, каза комисарят.

 
В разговора се включи и кметът на Русе – Пламен Стоилов: „Това е любимо място на русенци. Цялата зона е заложена за цялостна реконтрукция. До момента там строителните дейности не бяха възможни. Ще вземем и мерки за осветяване на района“, заяви той.

 

 
„Веществените доказателства са изпратени в института по криминалистика. Всяка конкретика би навредила на разследването, тъй че ще замълча“, заяви на поредния въпрос комисар Атанасов.

 

 

 

„Русе е един от градовете, който е с много нисък процент на престъпността. Това нагло убийство е безпрецедентно за Русе по своята жестокост и наглост. Извършено е посред бял ден!“, възмути се кметът на града.

 

 

 

Имах честта да познавам лично Виктория, тя беше много мило и нежно същество. Аз изпитвам ярост към извършителят. Органите на реда наистина си вършат работата. Ако някой знае нещо, което би помогнало на полицията, нека потърси униформените. В събота на обяд там е пълно с хора. Там някой нещо е видял и чул. Няма как никой нищо да не е разбрал“, заяви кметът Стоилов.

 

 

 

 

Труден случай за разследване. След като са минали повече от 48 часа от момента на убийството, не знаем колко от изнасилването, възможността за разкриване на убиеца все повече се отдалечава – определям я в момента на около 30-40%. Това каза пред Novini.bg бившият главен секретар на МВР Николай Радулов по повод жестокото убийство на 30-годишната Виктория Маринова – журналистка и административна директорка на русенската телевизия Ти Ви Ен.

 

 

 

 

 

Подобно на много други убийства, и при това, когато не е заловен веднага престъпникът, действията по него започват да се развиват много бавно, проверяват се купища версии. Обикновено, когато едно убийство не бъде разкрито по горещи следи след 24 часа, всеки следващи 24 часа с 15-20% намалява възможността за разкриването му, заяви Радулов.

 

 

 

 

Днес в Русе се очаква да пристигнат вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Цацаров.

 

 

 

Източник: blitz.bg

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024