ОБЩЕСТВО

Медиите вчера излъгаха за бройката на градовете, излeзли на бунт! Истината е това, но положението наистина е трагедия… СНИМКИ

Медиите вчера излъгаха за бройката на градовете, излeзли на бунт! Истината е това, но положението наистина е трагедия… СНИМКИ

 

Медиите вчера излъгаха за бройката на градовете, излeзли на бунт! Истината е това, но положението наистина е трагедия…
Това заявяват организаторите на протестите в страната от Националния протест срещу безобразията в България. И поместват като доказателство снимки от различните градове с броя на хората, които са участвали.

Лом

 

 

 

 

 

Около 50 коли и 60 човека вече трета седмица са на улицата. Показателно е че въпреки всичко градът не се отказва и нещата продължат вече цял месец.

 

 

Димитровград и Хасково

 

 

 

Над 1500 човека, миналата седмица бяха 5000 човека, тук нещата са показателни и това че 15% от населението на един град е по улиците на Бунт, трябва ясно да показва на политиците ни, че нещата не са точно както ни ги описват

 

Велико Търново и Горна Оряховица

 

 

 

 

 

 

Над 250 човека всяка седмица тук положението е различно, но пък за сметка на това и тук има постоянство, което е показателно че хората искат промяна.

 

Стара Загора

 

 

 

 

 

Над 200 човека една част от тях тръгнаха към Гурково. Един месец Стара Загора е на Барикадата и това е ясен знак, че хората, които само преди една седмица бяха над 500 човека не са се отказали да търсят гражданските си права.

 

Сопот и Карлово

 

 

 

 

 

Те не влизат в новините, но трябва да се отбележи факта че и вчера около 300 човека за над 4 часа държаха подбалканският път затворен. Миналата седмица хората на барикадата бяха около 5000 човека.

 

Габрово

 

 

Около 100 човека. Прохода Шипка пак беше блокиран за поредна седмица.

 

Силистра

 

 

 

Около 100 човека, едно постояннство което трябва да бъде похвалено, защото тези хора излизат и събота и неделя. Троян

 

 

Около 300 човека заобградени от Жандармерия, така както навремето в този район е бил заобграден от заптиетата Левски. Респект за Троянци, които показват, че духът на българина все още е жив.

 

Благоевград

 

 

Около 200 човека. Цял ден игра на котка и мишка с полицията. Тук трябва да се отбележи, че от 1000 човека през миналата седмица и един месец постояннство Репресиите от страна на МВР дадоха своите резултати. Е – 79 беше за пореден път блокиран.

 

 

Варна

 

 

Около 200 човека в събота на Метро бяха едва 40, Варна не се е отказала да се Бунтува. Просто нещата тепърва ще ескалират там.

 

Кърджали

Около 60 човека. За пореден път Кърджали показаха че са готови за борба.

 

 

Шумен и Търговище

Около 300 човека за два часа блокираха магистрала „Хемус“ Стигна се и до сблъсъци с полицията и жандармерията, защото хората потърсиха правата си и искаха да знаят кой ги снима с камера.

 

 

Тетевен

Целият град е бил на улицата и площада над 1000 човека. Респект Тетевен за борбата и саможертвата ви.

 

Сливен и Ямбол

Над 300 човека блокираха първо пътен възел „Петолъчката“, друга група от около 100 човека тръгна към Лесово. Сливен пратиха и 50 човека на Гурково по късно. Градът на воеводите е готов да продължи борбата всяка седмица.

Разлог

Около 150 човека, но там излизат и заради водата. Не само заради Бунтът. Гоце Делчев – 60 човека са успели да блокират пътя за Гърция.

 

Русе

Около 100 коли са затворили за половин час Дунав Мост. За поредна седмица Русе показват желание за Борба.

Рудозем – събота

Около 100 човека, основно млади и сърцати хора искащи промяна. Добрич също в събота 150 човека. Петрич и Сандански вчера около 100 човека са пръснати преди да стигнат до Кулата Гурково и Казанлък са били общо 100 човека като с пристигналите от Николаево, Стара Загора, Сливен и Ямбол бройката е нараснала до около 250 човека на блокадата на Прохода.

 

Прохода беше затворен за около 45 минути.

 

 

Бургас в крайна сметка въпреки полицейската репресия са успели да се измъкнат и тръгнат 200 коли. Враца са били около 80 коли но протеста е прекратен заради провокатори. Пловдив 40 човека пред Общината. Плевен данните са различни от 50 до 100 коли. Тази седмица не излязоха градове като Дупница, Пазарджик и Самоков на 100% заради актовете които им бяха връчени, а в Монтана са се събрали едва 10 човека.

 

 

Други хора от там са тръгнали за Враца. На Петрохан е била струпана Жандармерия ,а хората от Берковица са били разделени още в града и повечето не са стигнали до мястото за блокада. Перник, които една седмица излизаха по 500 човека заради Репресиите останаха едва 50 – 70 коли. Попиляха ни с тези актове и разпореждания да не участваме в протести и да не ги организираме.

 

 

Но това надали ще спре Бунтът – той Продължава и формата и начина ще ги научите в Интернет, обещават организаторите на протестите.

 

Източник: Национален протест срещу безобразията в България 

 

https://www.facebook.com/protestbulgari/

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024