Политика

Няма обществени настроения за предсрочни избори! Да променим мисленето си и да имаме очи за хубавите неща

Няма обществени настроения за предсрочни избори! Да променим мисленето си и да имаме очи за хубавите неща

cvuki2

 

„Няма обществено настроение за предсрочни парламентарни избори. Има протести, но ние сме поели ангажименти към майките на деца с увреждания и смятам, че ги изпълняваме.“

 

 

Това каза в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

 

Не смятам, че изглеждаме като похитени от опозицията. В сряда и четвъртък направихме нужната организация и имаше пленарни заседания.

 

 

За следващите седмици ще ограничим командировките, хората, които не са в добро здравословно сътояние, също ще са на линия и няма да има проблем с кворума.

 

Така той коментира провалените заседания на парламента заради отсъствията на опозицията.

 

 

Цветан Цветанов увери пред журналисти по-късно, че на извънредното пленарно заседание във вторник кворум ще има. Той изрази своето учудване, че именно в петък опозицията е решила да саботира работата на Народното събрание при положение, че именно в този ден се провежда парламентарният контрол, по време на който могат да се задават въпроси към изпълнителната власт.

 

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ изтъкна, че държавата е стабилна, доходите на гражданите непрекъснато се увеличават, има почти нулев дефицит, а в бюджета за следващата година са заложени повече средства във всички сектори. „Всякакви съпоставки с времената, когато управляваше кабинетът Орешарски, са напълно несъстоятелни“, категоричен бе Цветанов.

 

 

 

По думите на Цветан Цветанов по време на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов винаги е имало воля за борба с престъпността и корупцията. „Ние многократно сме получавали високи оценки от нашите европейски партньори именно заради това“, обясни той и благодари на коалиционните си партньори, че винаги са давали своята пълна подкрепа на специализираните органи при разследването и разкриването на престъпна дейност и корупционни схеми в държавното управление.

 

 

 

 

Кавър версия на превърналата се в крилата фраза на Симеон Сакскобургготски, че българинът трябва да си смени чипа.

 

 

Това предложи Цветанов  на седмата политическа академия на Жени ГЕРБ „Национално управление и сигурност. Политика на европейска свързаност в контекста на присъединяването на Западните Балкани“, която се провежда във Велинград.

 

 

Пред дамите от ГЕРБ, Цветанов сподели мнението си, че хубавите новини в България остават в сянката на дори най-малките проблеми и подчерта, че е важно да променим мисленето си и да имаме очи за хубавите неща, които се случват, а те не са малко. „БСП предлагат само скандали, агресия, фалшиви новини, но не и алтернатива. Това не подхожда на една опозиция“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

 

 

 

Той сподели учудването си как една партия може да претендира, че е алтернатива при положение, че отсъства от дебатите в Народното събрание, където има възможността да задава своите въпроси и към изпълнителната власт.

 

 

Шефката на дамската организация Ирена Соколова заяви, че „ние сме най-голямата женска политическа организация“. “В нашата работа няма екстремизъм, противопоставяне и фалшиви новини. ПП ГЕРБ е партия на истината и истинското”, каза тя.

 

 

 

„От Жени ГЕРБ работим по всички теми и водим диалог с всички политически сили и социални групи. Внасяме добавена стойност във всички сфери“, изтъкна председателят Ирена Соколова. По думите й дамите от ГЕРБ са винаги готови да помогнат на всеки, който има нужда от разговор, партньорство или за провеждането на инициатива. „Ние сме специален партньор. Това е седмата ни академия и имаме амбицията да провеждаме такива форуми и занапред“, сподели пред дамите Соколова.

Политика

More in Политика

Image_18257572_40_0

Атанас Атанасов попита Румен Радев защо има снайперисти около къщата на Бойко Борисов

юни 24, 2024
Image_18239947_40_0

Ивелин Михайлов: Управляващи ми казаха, че ако не се съгласявам с тях, ще ме унищожат до 2 седмици

юни 21, 2024
Image_18236177_40_0

Край на неописуемата драма „Радев или Главчев“: Ето кой ще отиде на великата среща на върха на НАТО във Вашингтон

юни 21, 2024
рая-1

ИТН даде зелен светофар: Рая Назарян стана председател на 50-ото НС с гласовете на 131 депутати

юни 20, 2024
пеефски - 1

Пеевски към евроатлантиците: Излезте от транса, рушим държавата, да не я подаряваме на Путин

юни 20, 2024
ЕК768x432

Унищожителен доклад на Брюксел: България значително закъснява с изпълнението на ПВУ

юни 20, 2024