ОБЩЕСТВО

Пенсионери, майки и таксиджии излизат на протест! На 2 декември – отново масови бунтове в страната против мизерията

Пенсионери, майки и таксиджии излизат на протест! На 2 декември – отново масови бунтове в страната против мизерията

 

 

 

 

991-ratio-pensioneri-se-vdignaha-na-protest

Българските пенсионери излизат на втори национален протест през Народното събрание, заради безразличието на управляващите към техните проблеми. Протестът ще се проведе днес, по време на обсъждането на проектобюджета за 2019-та година.

 

 

 

 

 

Един от организаторите на протеста, ген. Васил Върбанов заяви пред Дарик, че хората са възмутени от пренебрегнатите им искания за осъвременяване на пенсиите, бързо нарастване на минималната пенсия и закон за възрастните хора.

 

 

 

 

 

През лятото инициативен комитет на пенсионерските организации започна да събира подписи в подкрепа на петиция за увеличаване на пенсиите, отпадане на тавана за всички пенсии и изработване на закон за възрастните хора.

 

 

 

 

 

През септември петицията беше обсъдена на заседание на социалната комисия в парламента, а след това стигна и до заседание на бюджетната комисия. Нито едно от исканията на пенсионерските организации обаче не е взето под внимание.

 

 

 

 

Документът с исканията беше пренебрегнат от депутатите, разказа ген. Васил Върбанов от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. „Изразяваме възмущението си от отношението на народните представители, които са избрани основно с гласовете на пенсионерите. Защото знаете, че пенсионерите са най-съвестните избиратели. Куци, сакати, но отиват до урната с надежда, че ще изберат някой, който ще защитава техните интереси“, казва той.

 

 

 

 

 

Ген. Върбанов се обърна към българските пенсионери: „Да излязат от летаргията, която ги е обхванала. Да излязат от отчаянието и като граждани с чест и достойнство да си кажат думата и да покажат, че повече не може така и в бъдеще ще имаме предвид кого избираме“, посочи той.

 

 

 

 

 

От вчера се разбра, че и майките на децата с увреждания подновяват протестите – причината е, че са им орязани парите за догодина по Закона за личната помощ. 

 

 

 

Столичните таксиметрови шофьори също излизат на протест пред общината. Исканията им отново са съсредоточени върху по-високи цени, на които да возят клиенти. Недоволството им насочено и към частните автомобили, спиращи на стоянките им.

 

 

 

 

С общо предложение таксиметровите шофьори ще поискат стоянките им да заемат 2% от „синя зона“, 4% от „зелена зона“ и 25% от местата за паркиране в останалата част на столицата. Сред предложенията е и разрешителните за таксиметров превоз да бъдат на името на водача. Също така да им бъде позволено, когато возят клиенти да се движат в бус лентата.

 

 

 

 

 

Исканията си браншовиците споделиха с лидера на червените Калоян Паргов, който е и зам.-председател на Комисията по транспорт и туризъм на СОС. По негов съвет таксиметровите шофьори ще изготвят обща декларация за тарифите, която ще поставят на вниманието на Столична община, подкрепена от всички организации.

 

 

 

 

 

За 2 декември пък се планира нов голям национален протест срещу бедността и мизерията с искане за оставка на правителството. Организаторите на бунтовете в страната вече координират местата за събиране и тактиката си на блокади.

 

От Националния протест срещу безобразията в България обявиха:

 

 

До тук Бунтът изтощаваше МВР и Жандармерията! Дотук всички наши крачки в продължение на един месец – докараха системата на МВР до положение Колапс, а в редиците им вече се чува недоволство, че пазят властта от справедливият гняв на народа…

 

 
_______________________

Затова тази Неделя трябва масовост във всички точки в цялата страна и пълна Блокада на България, досега водихме МВР към изтощение, време е за втората вълна!

 

 
_________________________

После идва и реда на Парламента!
Но преди това да покажем с масовост колко сме Горди и Непримири на врага!
Бъди Бунтовник! Бъди Българин, за България!

 

 

 

Епицентър, фейсбук

 

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024