Политика

Арман Бабикян: Властта на Борисов е вече толкова голяма, че няма значение дали го харесват хората

Арман Бабикян: Властта на Борисов е вече толкова голяма, че няма значение дали го харесват хората

 

640_e28aee12e9b1bccbd245234ebba2d79c-1

 

 

„Хората у нас живеят отчайващо бедно. И между другото това е видимо и с просто око, тъй като е ясно колко са нуждите на един човек, за да живее средностатистически, не говоря за богато, а виждате колко хора са с доходи под 300, под 400  лв, ако към тях добавим и безработните, ако към тях добавим и пенсионерите и работещите бедни които формално са на заплата по 300 – 400 лв, но всъщност също са бедни, въпреки че се водят на работа, ще видим една колосална цифра от над 2 милиона души.

 

 

А това наистина е драматично много за една страна, която с много усилия бихме могли да кажем, че е населена със 7 млн души“, това казва в интервю за БНР специалистът по политическият маркетинг Арман Бабикян .

 

 
Изявеният наблюдател на обществените процеси е категоричен, че въпреки пропагандата на управляващите, че българите вдигат стандарта си на живот, никой няма илюзии, че това е вярно.

 

 

 
„Хората не вярват на тези глупости, независимо кой ги говори – дали министър-председател, министър на икономиката, туризъм или който и да е, хората са абсолютно наясно с това“, заявява Бабикян.

 

 
„Много дълго време слушахме мантрата, че стабилността в България е най-важна, всичко останало е на второ място. Е, видяхме, че пазенето на стабилност на всяка цена не носи успех нито за хората, нито за страната ни.

 

 

 

Страната ни от години не е успяла да постигне основните си външнополитически приоритети – членството в Шенген и еврозоната, страната ни знае  не къде се намира между Изтока и Запада, страната ни поддържа съмнителни отношения както с Путин, така  и с Ердоган, страната ни е на път да съсипе един от малкото си успехи в Македония…“, казва още той.

 

 

 
Липсата на сериозен опонент е едно от основните спасения за властта в момента, става ясно от думите на Бабикян. Но това не е единствения фактор: „В края на краищата след всички мандати, макар и недовършени,  Борисов е със стабилни позиции.

 

 

 

Има разбира се рейтингови шампиони – имам предвид омбудсмана на републиката, президента Радев и не мога да си спомня класацията нататък. Има доста хора  с по-висок рейтинг от министър-председателя,  но в случая ресурса, който държи в ръцете си е целият репресивен апарат, финансовите ресурси за управление на паричните потоци и въобще цялата партия, която е структурирана под волята му.

 

 

 

 

Самата власт е ресурсът, а не толкова харесването. Това не е успокоение за никого, не трябва да си правим илюзията, че някой на неговото място би работил по друг начин.

 

 

 

Харесването и любовта на хората  към тези, които са на  власт, в случая към Борисов,  са изменчива величина и няма как да очакваме тази любов да е вечна.“

 

 

БНР

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024