Политика

Борисов твърдо зад строителните босове и те зад него, призова да не ги дискредитират… СНИМКИ

Борисов твърдо зад строителните босове и те зад него, призова да не ги дискредитират… СНИМКИ

 

ббbig_29_6

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на Камарата на строителите в България, съобщиха от правителствената пресслужба.

Той посочи, че не одобрява линията за дискредитиране на сектора, но призова за качествено изпълнение на проектите. По време на разговорите представителите на бранша заявиха, че спазват всички европейски стандарти при строенето на пътища и призоваха за подкрепа срещу риториката за дискредитиране на строителния бранш.

 

 

 

 

По-късно срещналите се с Борисов крупни строителни босове дадоха специален брифинг в МС. 

 

асфалтbig_а_ал_

 

 

 

„Бяхме подложени на безпрецедентен натиск, оклеветяване и злепоставяне както пред обществото, така и пред Европейските конституции.

 

 

 

За съжаление, някои хора, търсейки да градят политически аванс давайки си по този начин път за своето политическо развитие върху бъдещето на 250 000 работници и цял един строителен бранш.

 

 

Оклеветявайки го, злепоставяйки го, спирайки едно голямо финансиране, което всеки един момент трябва да почне да се усвоява.

 

Затова, днес е труден ден за българските строители. Вместо да сме по строителните обекти ние излезнахме да покажем, че така повече не можем“, заяви  инж. Мирослав Мазнев, предава Novini.bg.

 

 

„Днешният ден е прецедент в политическата история – едрият капитал в стачка срещу опозицията. Днешният ден е и събирателен образ на режима на Борисов, но и на модела на прехода, когато власт и капитал се срастват и рамо до рамо бранят статуквото. Видяхме как част от едрия капитал беше готов да изкара работници срещу майки на деца с увреждания“, заяви пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

капитал000

 

 

Под думите й, днес виждаме как част от едрия капитал изкарва машини срещу опозицията, срещу разследващ журналист, само защото от левицата търсят истината и искат прозрачност.

 

 

 

„От две години говорим, че искаме да променим този модел на прехода и не ни вярваха. Днешният ден доказва, че не само говорим, а и действаме. Те дадоха най-сериозното доказателство за намерението ни да променим този модел на прехода, в който капитал и власт се срастват, задкулисно си пазят интересите и бранят статуквото рамо до рамо.

 

 

 

Най-грозната част на това лице на управлението на Борисов е, че използват работници за тази цел. Промяна ще има“, убедена е Корнелия Нинова. Според нея това са последните издихания на правителството.

 

 

 

 

„Искам да се обърна към българския бизнес. Ние сме наясно, че без икономика и без българско производство България няма бъдеще. Но не този модел на икономика, в който десет големи се договарят с властта и убиват малкия и среден бизнес. Не този модел икономика, в който властта принуждава фирмите да връщат процент от поръчките като комисиона, а модел на свободна конкуренция, на закони, еднакви за всички и ще ги спазвате. Ще има закони и правила за свободна конкуренция и за правене на бизнес в свободна държава“, предупреди Нинова.

 

 

 

 

Тя се обърна и към работниците. „Вие не сте крепостни селяни. Знаем, че ви е страх за хляба ви, но не позволявайте да ви употребяват. Защото друг модел на икономика ще бъде по-добре за вас и за семействата ви. Вместо кражби, тези пари ще отиват за увеличаване на заплати, за подобряване на условия на труд. Имайте достойнство и не се поддавайте на това да бъдете употребявани в битката на статуквото от власт и бизнес срещу опозицията и промяната в държавата“, категорична бе Корнелия Нинова.

 

Петел, Гласове

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024