ОБЩЕСТВО

Боян Чуков: Атентатът в Страсбург измести вниманието към „жълтите жилетки“, забраняват протестите им

Боян Чуков: Атентатът в Страсбург измести вниманието към „жълтите жилетки“, забраняват протестите им

 

чуков768x432

 

 

 

Атентаторът е част от една мрежа. Намерени са гранати, стрелял е с калашник. Това заяви експертът по борба с тероризма Боян Чуков в ефира на bTV по повод терористичната атака в Страсбург от тази нощ.

 

Припомняме, че при нападението на коледен базар в центъра на града бяха убити най-малко 4 души, а други 12 тежко ранени.

 

„Едно такова събитие, за да бъде анализирано по-сериозно, трябва да се има предвид мястото, времето и последствията. Първо, убиецът той не е толкова сам. Саморадикализация и терорист единица няма. Някой ги подготвя, някой им дава оръжие.

 

 

 

 

 

Нападателят е бил с Калашников, в дома му са намерени много ръчни гранати, той е част от една мрежа. Тази мрежа, в която участва, има свой клон в Германия. През 2012 година той е осъден, лежал е в затвора. Защо е нападнал хора на коледен пазар? Мястото и моментът за атентата са избрани перфектно и неслучайно.

 

 

 

 

 

През този пазар минават 2 милиона души, а и знаете за проблемите във Франция с „жълтите жилетки”. Този атентат днес измести „жълтите жилетки” на първите страници в пресата, но в никакъв случай не казвам, че правителството е организирало атентата, за да се справи с „жълтите жилетки”.

 

 

 

 

 

Нека се върнем малко по-назад. В понеделник Макрон извика Саркози, за да му даде съвети как да се бори с „жълтите жилетки”. Ако гледате поведението на Макрон, то е същото, което имаше Саркози, когато като министър на вътрешните работи усмири бунтовете в страната, вдигна си рейтинга и стана президент.

 

 

 

 

 

„Вниманието в цяла Франция е насочено към атентата. Бунтът на жилетките е заместен с този терористичен акт. Аз не казвам, че някой от правителството е замесен“, каза още Боян Чуков. Във Франция се въвежда най-високата степен на готовност срещу терористични актове, това е полувоенно положение. Включват се армията, въоръжените сили, забранени са мероприятия на „жълтите жилетки” днес. В цялата страна фокусът е е насрочен към атентата. Сега Макрон има възможност да излезе като спасител и обединител на нацията.”

 

 

 
Очаквайте подробности

 

 

Епицентър

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024