ЗАБАВНО

В Америка внушават, че ураганите “Харви”, “Ирма” и “Катя” са причинени от руснаците!

В Америка внушават, че ураганите “Харви”, “Ирма” и “Катя” са причинени от руснаците!

 

 

урагани2089650__377

 

 

В САЩ се разпространява удивителна конспиративна теория. Новата версия на американците гласи: ураганите “Харви”, “Ирма” и “Катя” са причинени от руснаците! Оказва се, че в Америка все повече се налага теорията, че всички природни бедствия, стоварили се върху нея, са резултати от ново и страшно климатично оръжие на Русия, пишат руски медии.

Различни сайтове, занимаващи се с конспиративни теории, твърдят, че този вид атаки срещу САЩ са били одобрени лично от председателя на Съвета на федерацията (руския Сенат) Валентина Матвиенко.

 

 

 

 

 

Те твърдят, че “руснаците са разработили свръхмощно климатично оръжие”, като се позовават на всъщност несъществуващ доклад на Съвета за национална сигурност. Естествено, никакви доказателства за такова твърдение не се прилагат.

 

 

 

 

 

 

Всъщност, отбелязват експерти, в това няма нищо ново – все пак основната цел на американските медии не е правдивото представяне на фактите, а борбата за рейтинг.

 

 

 

 

Впрочем, авторите на подобни “новини” не си играят да влизат в подробности. Фантазират на едро – според една от версиите, Русия само на косъм не унищожила Париж с наводнение, а освен това причинила проливни дъждове в Германия и въобще, едва ли не потопила цяла Европа.

 

 

 

 

 

“Най-новата разработка на руснаците се нарича ENMOD, разработена е в “Ростех”, съобщават конспиролозите от САЩ. “Операциите се провеждат чрез модифициран самолет на “Аерофлот” близо до регионите, в които е планирано да бъде организирано стихийно бедствие”.

 

 

 

 

Впрочем, твърденията на американците не са съвсем голословни, отбелязват руските медии. В смисъл, че разработки за въздействие върху климата се извършват по цял свят. Най-известният пример за това са разбиването на градоносни облаци преди провеждането ва важни мероприятия. Въпреки Конвенцията за забрана за военно или друго враждебно въздействие върху природната среда.

 

 

 

 

 

 

А инициатор на този договор е Москва. Водещите световни страни са подписали въпросната конвенция още през 1977 г.

 

 

 

 

 

Американските медии могат да бъдат разбрани, коментират в Москва. Все пак става въпрос и за приподните стихии, и за влошените отношения с Москва. Но да се стигне чак до такива сензации, е необходима наистина потресаваща фантазия, коментират руските медии.

ЗАБАВНО

More in ЗАБАВНО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
хиалурон

Български шампион по щанги си наду устните с хиалурон: Обществото не ми плаща сметките / СНИМКА

февруари 8, 2024
846fd772869de1b03dfb3b798822bb61

Калина Андролова се гаври с Ваня Григорова и Цветанка Ризова

януари 30, 2024
big_Screen76

Динко се обиди и обяви края с прощално включване

януари 29, 2024
путин-байдън

Руски шегаджии сглобиха видео с Путин и Байдън

декември 7, 2023
уики-1

Скъсаха се да редактират Кирил Петков в Уикипедия: „Канадски политик“ с „трайни мозъчни увреждания“

ноември 16, 2023