Политика

На МВнР му се привидяха „обидни за българския народ“ квалификации в публикацията на руското посолство

На МВнР му се привидяха „обидни за българския народ“ квалификации в публикацията на руското посолство

 

21621_660_370

 

 

По указания на ръководството на Министерството на външните работи заместващият директора на дирекция „Източна Европа и Централна Азия” посланик Георги Панайотов е провел разговор със съветник в посолството на Руската федерация, като е предал позицията на българската страна по повод безкритичното публикуване на Фейсбук страницата на посолството на препечатка от сайт. Това става ясно от публикация на страницата на Министерството на външните работи в социалната мрежа Фейсбук.

 

 

 

 

Представителят на МВнР изрази разочарование по повод публикуването на мнение, съдържащо „обидни за българския народ квалификации“, като посочи, че подобни действия не допринасят за двустранните ни отношения с Русия, а напротив, създават благоприятна почва за антируски настроения сред българските граждани, съобщават от ведомството.

 

 

 

 

А въпросната публикация, която руското посолство сподели в официалния си профил във Фейсбук бе от сайта class.bg, който пък от своя страна бе препубликувал статус от профила на лидера на партия „Възраждане” и общински съветник от Варна Костадин Костадинов, който нарича „олигофрени” и „малоумници” хората, които решиха да протестират срещу решението на Столична община да сложи пред църквата „Света Неделя” елха, подарена от Москва.

 

 

ОТ ФОРУМИТЕ:

 

И в изявлението си руското посолство никъде не обижда Българския Народ, а много правилно квалифицира т.нар. „Протестиращи“ соросоидни п-д-р-стчета, като малоумни олигофрени !! Тръгнали олигофренчетата да заливат елхата с бензин и да я палят ?

 

 

Какво е виновно руското посолство в случая? Просто публикува мненията на българите по въпроса, а от там се вижда, че публикацията на Костадинов, не е далеч от истината. Пак е добре, че не публикуват коментарите по всички сайтове, тогава мнението на Костадинов ще изглежда като ода за мъдростта!

 

 

 

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024