Политика

Караянчева за Йончева: В какво се превръща Г-жа Жана Д’Арк?! В пощенска кутия за доноси!

Караянчева за Йончева: В какво се превръща Г-жа Жана Д’Арк?! В пощенска кутия за доноси!

 

 

 

kara

 

 

 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева излезе с яростна защита за министъра на културата Боил Банов в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Тя нападна остро депутата от левицата Елена Йончева заради изнесените от нея данни по аферата „Ало, Банов съм“.

 

 

 

 

 

 

 

 

В какво се превръща Г-жа Жана Д’Арк?! В пощенска кутия за доноси!, каза по адрес на Елена Йончева парламентарният шеф.

Псевдосигналите на опозицията ще доведат до това, българите да имат усещането, че живеят в блато, категорична е Караянчева.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ние от ГЕРБ винаги поемаме отговорност, не сме като опозицията, посочи тя. А що се отнася до защитата на Делян Добрев, тя каза, че мнозинството разбрали, че ги подвеждат и затова били против освобождаването му от парламента.

 

 

 

 

 

 

 

Това, че си острие на БСП не те прави по презумпция невинен, всеки може да стъпи накриво, заяви още председателят на парламента, защитавайки министъра на културата.

 

Караянчева смята, че Банов не трябва да подава оставката, защото на този етап няма повдигнато обвинение срещу него. По думите й има съмнителен запис от съмнителен източник и затова е добре, че прокуратурата се е самосезирала и е започнала проверка.

 

 

 

 

 

 

„Не виждам причина Боил Банов да подава оставка. Няма обвинение, проверката ще е готова след 2 месеца. Да изчакаме и да видим. В ГЕРБ сме показали, че винаги сме готови да понесем отговорност, но към момента не виждам никакви реални причини г-н Банов да подава оставка. С изказванията си Елена Йончева вреди и разочарова хората. Дебатите в парламента също вредят. Не може от БСП само да търсят скандали и провокации“, бяха точните думи на Караянчева.

 

 

 

 

 

 

„От едната страна имаме недоказано обвинение и скалъпен запис. Ако се вслушате в него, сякаш има сглобявани определени абзаци. От другата страна имаме документ на министъра, който показва, че има искова молба и той още тогава е сезирал съда”, коментира Караянчева.

 

И припомни случая с депутата от ГЕРБ Ирена Коцева, която напусна парламента заради скандал със спирките в София на 27 април 2016 г. Ставаше дума за обществена поръчка на Центъра за градска мобилност за 60 спирки в столицата.

 

 

 

 

 

 

„Помните ли Ирена Коцева? Съдът я оправда, а никой не й се извини“, посочи Караянчева.

 

Това разочарова българските граждани и ги обърква, бе нейният извод.

 

Цвета Караянчева коментира и отчета на президента Румен Радев. И остро го разкритикува.

 

 

 

 

 

 

Има усещане, че президентът залита към определена политическа сила, искам да го предпазя, каза тя. И се обърна към него от телевизионния екран с думите: „Г-н президент, бъдете президент на всички българи!“

 

Караянчева припомни, че няколко пъти е отправяла покани през медиите към Румен Радев да отиде в Народното събрание и да види как се приемат законите.

 

 

 

 

 

„Ние сме готови да понесем критики, но те да бъдат аргументирани. Каня президента да дойде в парламента чрез вас медиите. Според мен той няма представа и идея как работи Народното събрание и как се приемат законите. Приемането на един закон е дълъг процес, минава през обществено обсъждане, първо и второ четене в комисии, гласуване в пленарна зала. Защо президентът не участва в тези дебати, а чака законът да бъде приет и тогава налага вето? Няма нищо лошо неговите съветници да предложат своето мнение и оценка преди приемането на закона. Румен Радев е президент и може по всяко време да ни посети. Няма нужда от официална покана“, каза тя по адрес на държавния глава.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Президентът има свои политически и идеологически възгледи и това е нормално. Аз имам усещането, че Румен Радев има залитане към определена политическа сила. Неговият отчет беше продължение на новогодишната му реч – липса на конкретика, липса на факти и доказателства“, добави Цвета Караянчева след което се обърна директно от ефира на бТВ: „Г-н Радев, ние не сме ваши избиратели, но искаме да бъдете президент на всички българи и обединител на нацията. Искаме да имаме президент!“

Според парламентарния шеф президентът работи избирателно и не спазва функцията си на обединител на нацията.

 

 

 

 

„Поведението на политиците, отношението един към друг и начинът, по който се водят дебатите в залата, е голям удар срещу рейтинга на парламента”, на мнение е Цвета Караянчева.

 

В края на участието си в предаването Караянчева каза, че проф. Огнян Герджиков е поискал да бъде разпуснат ръководения от него Консултативен съвет по законодателството в Народното събрание.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024