ОБЩЕСТВО

НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ“: БЪЛГАРИТЕ ОЧАКВАТ РЕШЕНИЯ, НЕ ОБЕЩАНИЯ..

НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ“: БЪЛГАРИТЕ ОЧАКВАТ РЕШЕНИЯ, НЕ ОБЕЩАНИЯ..

protest

След като вчера стана ясно, че в средата или в края на февруари над 5000 млади българи са решили да учредят Национално движение „Алтернатива за България“ с което да поемат курс срещу властта и партиите в България, днес изпратихме няколко въпроса на електронната поща от която се получават прес съобщенията, за да научим малко повече какво и как са решили да правят младите на местните избори в България.

Зададохме следните въпроси: – Мислите ли, че хората ще ви последват, защото в последните няколко години сме свидетели как много хора учредяват движения и партии, но накрая се оказва, че никой не им вярва? – Как ще накарате хората да гласуват по градове за онези които подкрепяте като Национално движение „Алтернатива за България“? – Защо започвате от местните избори, а не атакувате като движение директно парламента, защото спокойно над 5000 човека членове на едно движение могат да го превърнат и в партия и да увлекат поне по още 5 човека да гласуват за нея и да влезете в Парламента и от там да променяте всичко? – Кои сте вие имате ли популярни имена и лица сред учредителите?

Ето и отговора който получихме публикуваме го без редакторска намеса: “ Здравейте и благодарим за интереса на първият ви въпрос дали хората ще ни последват отсега можем твърдо да заявим ДА, защото нас ще ни последват младите, онези които никога или само по веднъж са гласували на избори, защото ние няма да говорим като политици, ние ще им говорим така както те си говорят с нас. За проблемите на градовете им, за това как липсват местата, където младите могат да се развиват и да споделят своите знания. Ние ще говорим с тях, как можем всички заедно да направим градовете си много по – добро място за живот и как всичко, което в момента ни заобикаля в градската ни и селската ни среда в България може да се промени само с тяхното дейно участие, защото онова което ние целим е именно младите в България да дадат импулса за една нова България, защото днес ако не го осъзнават, то само след около десет години, те ща са онези от които зависи България да я има, не само като държава, да я има и като нация.

И след като накараме младите сами да дадат идеите за това как да променим града им, то определено техните родители, баби и дядовци ще ги последват в избора си, защото тук не става вече въпрос да дадем гласа си на някой, за да ни реши проблемите, тук става въпрос всички заедно да разрешим проблема, младите с енергията си и желанието за промяна, старите с опита си и съветите си. На втория ви въпрос, ще отговорим че хората ще гласуват на местните избори за онзи, който не им обещава светло бъдеще, а ясно им покаже как ще разреши проблемите на града им, как ще накара инвеститорите да дойдат точно в техният град, как ще накара младите да останат и най – вече как ще им осигури работа и пари, но не като сега трохи, а истински пари за които си струва да работиш в България. Има и още много неща, но засега ще запазим мълчание, защото както знаете партиите много обичат да преписват чужди идеии и да разтягат локуми на хората, за да ги изберат и после по четири години само се оправдават, че нещо не се случвало, че нямало как да се случи и че не можело.

Интересно ни е като не могат, защо не си подават оставките и не се махат, защото отсега можем да заявим, че ако ние не можем няма да седим и да чакаме хората да ни изгонят, защото сами ще си подадем оставките. Но погледнато реално, когато във всеки един град, във всяка една къща сега има проблем и никой не поема отговорност да го разреши, това означава само едно модела на партиите не работи и някой трябва да го приключи, ако искате дори. Което пък автоматично ни препраща на въпрос номер три, защо от местните избори. Защото на тях можем да се явим с инициативни комитети по места, без партия зад себе си, защото това е различното, досега всички партии искат да влязат първо в парламента, да имат власт и след това започват да се борят за местните парламенти разчитайки на популярността на партията си в национален мащаб, което според нас е неправилно, защото и сега ако отидете в който и да е град и попитате хората кои са общинските им съветници по имена, те няма да ви отговорят, защото не са гласували за тях.

Те са гласували за партията, която е силна в парламента. Тогава как очакваме някой общински съветник или кмет да решава проблемите на своя град, като още преди изборите той е зависим от името на партията си и решенията на партийният орган в София. Искаме първо да се докажем на хората, че можем всички заедно да решим проблемите си в градовете си, да променим изцяло обстановката и климата, който е сега и после вече като доказали се ще поискаме може би да влезем и в парламента, но с онова което сме замислили по места, надали след година две България ще има нужда от 240 депутата.

Досега никой не е тръгвал от градовете си доказан и не е стигал на национално ниво до парламента, и точно от там ни идват всички проблеми в България, защото нямаме доказали се по места политици, направили нещо за своя град които после са привлечени за някаква национална идея, сега в парламента имаме непознати лица, членове на партии, които дори комшиите им не ги познават и най – вече в парламента влизат по някакви много странни критерии като примерно хора от Варна стават депутати от райони в София, защото там партията им е силна. Защото няма местни силни личности решавали проблемите на хората, защото в момента всяка местна власт се избира на база партии и хората гласуват не за личности, които реално са показали какво и как ще направят в програма, а са членове на партията която е силната на деня.

Има и още много неща, които можем да отговорим, но засега ще спрем до тук, защото нашата цел не е да вземем от гласовете на накоя партия, ние искаме онези 57% от българите, които не гласуват за никой да излязат в градовете си и да гласуват за себе си, за това че са повярвали, че те са Алтернатива за своя град и с гласа си ще променят всичко само за няколко месеца. На въпроса кои сме ние и дали сред нас има популярни лица, ще отговорим, че за нашите кръгове и нашите приятели сме популярни и много познати, млади сме имаме желание да променим България към по – добро.

Писнало ни е от партии, партийни вождове и партийни игри. Писнало ни е да плащаме и да слушаме обещания и след четири години да разбираме, че някой пак ни е излъгал, защото в нашият град някой с пари имал влияние и искал нещата да му се случват например по-бързо. Нашите родители допуснаха грешката да се надяват, че политиците ще решават вместо тях и ще мислят за тях, но както виждате всичко е една голяма разруха, затова е време ние младите да вземем нешата в свои ръце и да го направим онова за което всички мечтаят да променим България и да я направим една чиста и свята република.

bulbg.blogspot.com

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024