ОБЩЕСТВО

Стайко Стайков: Ще разклатя държавата!

Стайко Стайков: Ще разклатя държавата!

 

7dc0ac33a21a444c9fc51a5884f5aaba

 

 

“Ще разклатя държавата… ще я обърна с краката нагоре, ако делото ми не бъде прекратено”, обърнал се към следователката по делото му Стайко Стайков, докато лежи в МВР болница.

 

 

 

През това време тя му връчвала постановление, с което прокуратурата отстранява от разследването неговия адвокат Любомир Таков, разказаха източници на “24 часа”.

 

 

Стайко е син на бизнесмена Миню Стайков, който от септември е задържан по дело за нелегално производство на цигари и данъчни престъпления. Стайков-младши също бе издирван по него над 5 месеца. Свидетели на репликите му към следовател Ралица Дашева станали 4-ма души – двама служители на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията”, които пазят арестанта, друг пациент и служител на болницата.

 

 

 

 

Стайков дори заплашил, че следователката “ще си получи заслуженото”, ако работи по делото му. Няколко пъти повторил: “Прокурорчето Кънев да внимава!”, визирайки наблюдаващия прокурор по разследването Ангел Кънев. Стайков-син твърдял, че делото и арестът му били “скалъпена история” и “поръчка”.

 

 

 

Индиректно обаче той признал, че докато го издирвали, не е бил отвлечен. Казал, че не се е крил и че никой не го бил търсил на адресите, на които живее.

Версията му за мистериозно отвличане от мними полицаи пред дома му издиша и според криминалиста Ботю Ботев. “Логически като се съпоставят нещата, това прилича на банално скалъпена история. Несериозно представяне на някои факти”, каза той пред БНТ.

 

 

Вътрешният министър Младен Маринов заяви вчера, че по официална информация на МВР няма данни Стайков да е напускал страната. По информация на “24 часа” по време на акцията във “Винпром Карнобат” и “Топаз Мел” през септември Стайков е бил в Гърция на почивка, а по-късно ходил и в Англия.

 

 

 

Стайков е обвинен с още 7 души като член на престъпна група за контрабандни цигари, данъчни престъпления и пране на пари. Тя била ръководена от баща му. Очаква се до края на седмицата прокуратурата да поиска постоянен арест за Стайков-младши в съда.

 

Специализираният съд обаче днес пусна под домашен арест сина на бизнесмена Миню Стайков – Стайко заради сериозни здравословни проблеми. 

 

 

 

 

Делото се гледа при закрити врата, именно защото адвокатите на 30-годишния мъж са изложили факти относно неговото здраве.

Съдът не е приел и искането на прокуратурата за назначаване на петорна експертиза, включително и преглед на ядрено-магнитен резонанс. За да вземе решението, се е позовал единствено на тройната експертиза, направена на Стайков-син снощи в МВР болница.

 

 

 

 

В нея обаче не влизало изследване на ядрено-магнитен резонанс, тъй като МВР болница не разполагала с такъв апарат. Прокуратурата ще протестира решението именно на основанието, че не е допуснато тяхното искане за петорна медицинска експертиза, стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор Ангел Кънев.

Според адвокат Димитър Вълчев неговият клиент е обвиняем, само защото е син на баща си – Миню Стайков. Както прокурор Кънев, така и адвокатът категорично отказаха да разкрият детайли около заболяванията на Стайков.

„Нито Конституцията, нито моралът ми позволяват да кажа нещо повече“, бе категоричен защитникът.

 

24 часа, Канал 3

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024