ОБЩЕСТВО

Тома Биков, поп и Бог ще спасяват БНТ и БНР… обществените медии и Светия дух

Тома Биков, поп и Бог ще спасяват БНТ и БНР… обществените медии и Светия дух

Караянчева

Разтревожени за бъдещето на обществените медии в цифровата ера и  най-вече за собственото си бъдеще,

 

 

 

генералните директори на БНР и БНТ свикаха обща конференция, на която поканиха и представители на духовенството. Явно в цифровата ера ще разчитат повече на светия дух, отколкото на Министерството на финансите, които видимо отсъстваха в малката зала.Присъствието бе осигурено основно от служители на БНР,

 

 

 

предимно началници, които вместо да честват своя празник, бяха мобилизирани от генералния си директор в тази шумна пиар акция в края на изтичащия му мандат и с намек за следващ.

 

 

 

Тя май трябваше да спасява и мандата на другия генерален директор – на БНТ, чието дело в съда за пияно шофиране се отлага под различни предлози. На интернет сайта на независимото обществено медия  с букет цветя се вижда председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, която на входа му обяви, че „БНР е хранилище  на българския дух и култура“ и „територия на свободното слово“, което хич не се връзва с мнението на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

 

 

 

 

Пък и носителите на свободното слово май отсъстваха от залата, където международни чиновници обясняваха колко е важна мисията на обществените медии. Двамата директори се оплакаха от кратките си мандати – само 3 години, макар че служители от двете медии са на мнение, че за тях лично те са твърде много.

 

 

 

 

Тома Биков обеща че властта ще се замисли по мандатния въпрос, след като мандатът на генералния директор на БТА е 5 години, а и той управлява вече 20 години. Защо това да не стане повсеместно…

 

 

 

 

Голямата награда Сирак Скитник националното радио даде на Симфоничния си оркестър, който изпълни част от репертоара си миналата година на открито – пред Министерския съвет и на площада  пред Народния театър. Генералният директор Александър Велев, срещу когото те протестираха, даже се присъедини към протеста им. Стана ясно, че БНР и БНТ не правят нищо, защото нямат пари, а и няма яснота какво ще правят, ако им дадат.

 

 

 

 

 

 

Засега е ясно, че ще пишат заедно стратегия за обществената си мисия. Защо  двамата директори се сещат за това в края на мандатите си, не стана ясно, а и Тома Биков не пропусна да им каже, че като пишат концепции, ще трябва да ги изпълняват. Казано иначе – първо работата, после  парата.

 

 

 

 

Водещите журналисти от БНР не бяха и на връчването на наградите и коктейла в радиото, може би защото си получават признанието другаде и за разлика от генералните директори на БНР и БНТ не се тревожат нито за бъдещето си, нито пък за бъдещето на двете медии в цифровата ера. Ние не гоним рейтинги фанатично, обясни на конференцията генералния директор на БНТ Константин Каменаров.

 

 

 

 

 

Двете медии май не ги гонят изобщо. Промяната дебне отвсякъде, каза председателката на СЕМ София Владимирова. Та въпросът е кога да я очакваме. След като за пореден път СЕМ не прие отчета на БНР.

 

 

 

Искрено ваш: Летящият холандец

 

Аларма нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024