Криминално

Мартин Петров: Банката ми предложи 10% от изчезналите пари, аз отказах

Мартин Петров: Банката ми предложи 10% от изчезналите пари, аз отказах

 

артин1920x1080

 

 

През 2017 г. се оказа, че близо четири милиона лева, които известният бивш футболист и национален състезател Мартин Петров е събирал по време на цялата си кариера, са изчезнали от сметката му в голяма банка.

 

 

 

 

 

„Знам, че беше август месец. Ами какво се случи. Влезнах тогава в клон на дотогава уважаваната от мен банка „Уникредит“, която смятах за една институция, която е доста широко позната, както в Европа, така в света, славеща се дотогава, поне аз имах доверие, като една доста сериозна банка. Но явно не е било така.

 

 

 

 

 

Влязох в клона, защото започнах да подозирам, че служителката, която ме измами, в последно време нямаше добър контакт, както преди беше. И тогава разбрах, че тя е уволнена преди 10 месеца. Никой не ме беше уведомил за това. За съжаление, така започна всичко. Вкараха ме в стая, в която ми показаха документи и разписки, които… аз имах отворени още сметки без аз да знам. За съжаление в тези сметки имаше някакви, както се казва, хвърчащи левове“, разказа Петров пред bTV.

 

 

 

 

Той посочи, че се е запознал със служителката още при откриване на сметката си през 2003 година. Тя е поела неговите сметки и се е грижила за неговите дела в банката.

 

 

 

 

„Тъй като винаги, когато сме се срещали на всеки 6 месеца или на 1 година, когато съм ѝ искал отчет за това какво става в сметките ми, тя винаги ми е вадила някакви листи, в които ми показва някакви суми, някакви графици, листи, пише името на банката. Така че тя, когато съм имал нужда да се направи някакъв банков трансфер, да се заплати нещо го е правила. Давам някакви примери, да кажем, застраховка на жилище или застраховка на кола, тя винаги ги е извършвала и никога не ми е давала поводи да се съмнявам, че тя, едва ли не прави някакви други машинации. До този ден, до когато разбрах, че тя де факто от почти една година не е на работа“, спомни си бившият национал.

 

 

 

 

 

Петров сподели, че банковата служителка доста умело е прехвърляла суми от една в друга сметка.

„Играла е с фондове. Сключвала е договори с фондове, за които аз не съм знаел и някакви акции. Превеждала е пари на трети лица, като е казвала, че това са някакви хонорари, но това е за мен лъжа. Тъй като тя не може да каже на тези хора, че това са хонорари, тъй като тези пари идват от моята сметка“, посочи той.

 

 

 

 

 

Мартин Петров е категоричен, че са участвали и други хора в тази машинация и посочи, че след като се разшумя неговия случай, банката е уволнила над 20 човека.

 

 

 

 

„Защо точно след този случай, а не преди това? Разбрах, че срещу нея е имало и други, в последните години, сигнали, оплаквания от нея за подозиращи я в такива измами“, пита той.

 

 

 

 

„Част от транзакциите, които е правила, са чрез умело фалшифициран имейл, на който е моето име, който аз този имейл го нямам и не съм го имал никога. И част от транзакциите също ги е правила през този имейл. И сега по този начин се опитваме да докажем, че този имейл не е бил мой през последните години. Тя точно чрез този имейл е правила повече от транзакциите. И банката, когато тя е нареждала парите, въпреки че не е била вече служител на банката, е разпореждала чрез този имейл. Много е чудно как, след като тя не е била на работа последните 10 месеца, от 2017 г., ноември или октомври, когато са я уволнили, как тя продължава да работи с моите сметки!? Значи има някой друг човек в банката“, смята потърпевшия клиент на банката.

 

 

 

 

Той разказа още, че е получил писмо, с което го канят да се яви в офиса на банката, за да му бъде възстановена някаква сума. Когато отишъл, се оказало, че му предлагат 10% от изчезналата сума

 

 

 

 

„Може би искаха така да го направят. Аз да се съглася да взема тази елементарна сума и да се приключи със случая и да кажат: „Ето, той взе сумата“. Аз ги попитах: „Добре де, тези пари в коя сметка са? При положение, че аз все още имам сметки при Вас, които все още не са затворени“. И те ми казаха: „В една сметка, която ние сме открили“. Какво ще рече една сметка? И не ми и казват откъде идват тези пари. Как са преценили при положение, че преди три месеца ми изпращат мейл, че не трябва да ми възстановят нито един лев, след три месеца те решават да ми възстановят. Как, защо и от къде, и как?“, пита Мартин Петров.

 

 

 

 

 

Той заяви ,че не знае къде е в момента въпросната банкова служителка Ирина Аткова, но е подал сигнал в прокуратурата и оттам я издирват. Но до момента няма никаква информация за нея.

 

 

 

 

„Както излязоха тия глупости, че едва ли не, може би, аз съм с нея в комбина – и аз ще тръгна да си петня моето име и ще тръгва да правя някакви далавери? Това звучи ли Ви сериозно сега? Ама, извинявай, това е просто… не трябва и да го коментирам.

 

 

 

 

За съжаление, в България се четат такива работи и се набляга на тези работи. И мен най ме боли, защото знам как съм изкарал тия пари и какво ми е коствало тези повече от 10 години да ги изкарам тия пари. Какви лишения са били за мен, за моето семейство, родители, брат и т.н. И в момента, като се пишат такива глупости… Значи, аз 10 години ще си троша краката и най-накрая да влизам в някаква схема с някаква, да не казвам каква, да ограбва банката. Ама, извинявайте, сега това е простотия и дивотия, и ако хората вярват на тези работи, ами, сега, техен си проблем“.

 

 

 

 

 

„Наистина много боли, когато хора с чист труд са си изкарали парите и по такъв начин да бъдат ограбени и след това банката да се прави на ощипана. Така че гласност нека да се дава и затова умолявам всички, които са били опарени, ужилени или както искате го наречете, да дават гласност, за да може тези проблеми да се разрешават и истината да излиза наяве, завърши Петров.

 

 

Източник: Дир.БГ

Криминално

More in Криминално

Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024
1708604719-kolan

Наши митничари накараха турчин да си разхлаби панталона и ето какво откриха / СНИМКА

февруари 22, 2024