Политика

БСП: Колкото по-скоро Борисов „хвърли кърпата“, толкова по-добре

БСП: Колкото по-скоро Борисов „хвърли кърпата“, толкова по-добре

 

Георги Свиленски и Калоян Паргов Снимка: БСП

 

„Колкото по-скоро, толкова по-добре очевидно“ – така председателят на БСП-София Калоян Паргов коментира съвета на депутата от ГЕРБ Георги Марков към премиера Бойко Борисов да „хвърли кърпата“ и да си почива в Банкя. „Но дали ще се вслуша в думите на Георги Марков, това си е техен проблем“, добави Паргов. БСП не си почива, а работи, посочи той. По думите му проблемите не са само в парламента, те са навън, съобщава БТА.

 

 

 

 

 

 

На импровизиран брифинг близо до сградата на Народното събрание депутати от „БСП за България“ демонстрираха какви касови бележки издават паркинг автоматите в София, които, според тях, не отговарят на изискванията.

Една касова бележка трябва да има Булстат, име на фирмата и да бъде фискализирана, а по новите наредби – трябва да има и баркод, посочи Георги Свиленски и показа бележката от паринг автомата. „Пише ли кой събира парите? Защо Столична община не спазва закона“, попита той. Свиленски отбеляза, че финансовият министър е казал, че и банкоматите са длъжни да бъдат по наредба H-18.

 

 

 

 

 

„Искаме да покажем двойните стандарти и двойното спазване на законодателството, за да разберат българските гражадани как се пишат и спазват закони от едни хора и как на едни други хора им е позволено да не ги спазват”, каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски. По думите му, който ходи на среща с премиера, в кабинета или в Банкя, получава отсрочка.

 

 

 

 

 

 

„Защо Столична община, най-големият субект в държавата след Министерски съвет, четвъртият човек в държавата е г-жа Фандъкова, не спазва закона? В отговор от министър Горанов казва, че паркоматите са длъжни да бъдат по наредба Н – 18. Защо това нещо не се спазва?“, попита Свиленски. „По наш сигнал паркоматите в Шумен са запечатани, защо в София те работят незаконно?”, добави той.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Считам, че това, което се случва е недопустимо, защото Столична община е първа сред всички общини – първа сред равни. Тя е най-богатата община, която задава тона. Ако ние в София не го прилагаме по този начин, какво остава за хората в Шумен, Пловдив, Хасково – навсякъде, където е прието платено паркиране и има електронни устройства. В Шумен случаят е показателен, тогава по наш сигнал тези паркомати бяха спрени от действие, коментира Калоян Паргов.

Политика

More in Политика

171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024