Коментари

„Краят на историята“ свърши, господа, в агония сте

„Краят на историята“ свърши, господа, в агония сте

 

155370278429874

 

 

 

 

Партиите, приели консенсуса на Сорос, Ротшилд и Рокфелер, са в отстъпление. Предстои им болезнено да се разделят с илюзиите си

 

 

 

 

От нос Норкюн на Норвежко море до Пунта де Тарифа на Гибралтар една нова вълна се спуска над континента – вълната на държавността. По тази линия лежат всички европейски столици на Стария Свят от Северна и Западна Европа. Осло, Стокхолм, Хелзинки, Копенхаген, Берлин, Амстердам, Париж, Виена, Рим, Мадрид, Лисабон – всички тези известни градове и населенията около тях бяха заспали дълбок сън в това, което доскоро можеше да се нарече англосаксонски глобализационен консенсус. Те всички бяха предмет под една или друга форма на влиянието на наднационалните корпорации, контролирани от няколко известни фамилии – Ротшилд, Рокфелер, Сорос, но и на много висока и в много случаи увеличаваща се степен на политкоректна, либерална и смазваща нормалното човешко мислене цензура.

 

 

 

 

С тази, леко перифразирана, част от прословутата реч на Чърчил в колежа Уестминстър в щата Мисури, произнесена на 5 март 1946 г., и отнасяща се до спускащата се тогава Желязна завеса, може да се опише онова, което се случва в Европа 73 лета по-късно. След години на летаргичен унес, в който англосаксонският глобализационен консенсус беше подчинил всички основни политически партии, пропагандата му започна да се пропуква. Тя тръбеше, че националните държави са изживели ролята си, а логиката диктува техните правителства да са със затихващи функции, предавайки едно след друго правомощията си на наднационален орган – Брюксел; че нациите вече не означават нищо; че всеки е гражданин на света; че важни са личният егоизъм над усещането за общност; че добре организираните ислямски и африкански миграционни потоци не целят размиването на етносите с цел по-лесното им подчинение и управление, а са израз на солидарност в свят без граници.

 

 

 

Че оттук-нататък ще се живее по тези правила. И дълго време тази пропаганда не срещаше съпротива.

 

 

 

 

 

Изглеждаше, че всички ѝ вярват и е постигнала крайния си резултат – фригидни, застаряващи нации от консуматори, оставили широко отворени входните врати на страните си за всеки, който пожелае да нахлуе и да прави с тях каквото си поиска. Така беше буквално до вчера.

 

 

 

 

 

Днес изглежда нещо е на път да се случи. Във всички тези столици се появиха нови организации, които са за връщане ролята на държавите; против обезличаването на нациите; срещу наднационалните органи, базирани в Брюксел; за дневен ред, различен от този, спуснат от Рокфелер, Ротшилд и Сорос. Пропагандата и англосаксонският консенсус първоначално се правеха, че не ги забелязват. След това им обявиха война – нарекоха ги с пренебрежителното и надменно определение „популистки“. А когато за първи път подобна организация – Австрийската партия на свободата на Йорг Хайдер, влезе през 2000 година в правителството във Виена, либералните медии обявиха новата власт за „фашистка“, а Европейският съюз изглеждаше силен и мощен и наложи безпрецедентни до този момент санкции на Австрия, иначе пълноправен член на ЕС.

 

 

 

 

Европейската комисия обяви, че ограничава контактите си с австрийското правителство, докато тази партия не бъде отстранена от властта.

 

 

 

 

 

19 години по-късно подобни партии вече има навсякъде, а в много от страните са управляващи. ЕС продължава да е негативно настроен срещу тях, но Брюксел изглежда уморен, изпаднал в старческа немощ и неспособен да предприеме каквото и да е. Медиите на англосаксонския консенсус не са спрели да ги громят, но реално са все повече в кръгова отбранителна позиция спрямо тях.

 

 

 

 

 

 

И ако до определено време тези т. нар. популисти бяха само от едната страна на барикадата, а срещу тях стояха основните управляващи партии – без значение леви или десни, приели англосаксонския консенсус на Ротшилд, Рокфелер и Сорос, в момента постепенно т. нар. популисти започнаха да заемат целия политически спектър, а битките да са само между тях. Така се случи в Италия, където на политическия връх са двете несистемни партии „5 звезди“ и „Лига“, избутали далеч встрани доскорошните привърженици на англосаксонския консенсус. Същото стана и в Нидерландия миналата седмица, където след местните избори вече има две водещи несистемни организации – Форумът за демокрация и Партията на свободата.

Подобно е на път да се случи във Франция, където Националният фронт на Марин льо Пен ще съперничи с „Жълтите жилетки“, които вече редят листа за евроизборите. А в много отношения „Жълтите жилетки“ са дори по-отчетливи от Льо Пен. В своята харта те, например, искат незабавно и безусловно напускане на ЕС и НАТО. До „Алтернатива за Германия“ пък скоро ще се появи подготвяща се в момента организация по земите на бившата ГДР.

Медиите от англосаксонския консенсус не пишат все още за нея, но когато нещата опрат „до кокал“ ще я забележат много бързо.

Дори в Белгия, където се е изсипала меката от послушници на Сорос, Рокфелер и Ротшилд, има две „популистки“ партии – Национален фронт и Фламандски интерес. Оплаквателските статии срещу тези организации, в медиите на Сорос, Ротшилд, Рокфелер и останалите от мъглата, които се появяват всекидневно, много приличат на онези, които през 1988 година печаташе „Работническо дело“. Те бяха срещу, както официозът ги наричаше, „неформалите“.

 

 

 

 

 

Вестникът и онези над него нямаха рецепта какво трябва да се стори срещу тях, понеже, както и сега, отживялата времето си система вече бе обхваната от старчески маразъм. Дали тази система ще се срути отведнъж на изборите за европарламент през май или агонията ѝ ще продължи още известно време е без съществено значение. Основната насока може да се види още отсега – партиите на държавността са в подем, а онези, които бяха поставени на власт, за да закрият националните държави и да радват безграничната власт на Ротшилд, Рокфелер и Сорос, са в отстъпление. Казано с думи прости – на онези, които се опитваха да ни внушат, че техните неограничена власт, самодоволство и лицемерие – това е то „краят на историята“ за всички нас, им предстои болезнено да се разделят с илюзиите си.

 

 

 

 

 

А България?

 

 

 

 

Българската поговорка „преклонена главица сабя не я сече“ винаги е влизала негласно в употреба при големи геополитически катаклизми. Така бе в края на Втората световна война, когато старата буржоазна власт се ослушваше буквално до последния ден, преди да скъса с Германия. Така бе и през 1989 година, когато управляващата партия се бе снишила и бе сред последните в Източна Европа (само преди Румъния и Албания), която смени вожда и политическата система. Няма логика сега да е по-различно. България ще се ослушва до последната възможна секунда. И когато е напълно сигурна, че старицата Брюкса се е гътнала, ще завърти ветропоказателя си по посока на новия курс.

 

 

Автор: Божидар БОЖКОВ, Колаж: Флагман.БГ

 

Флагман

 

https://www.flagman.bg/article/184181?fbclid=IwAR3zhbKmJn_CTco2EPAGwjH8IV_S7ox9F7j7UhGuwL-89b-yqa5hdPtmbDY

Коментари

More in Коментари

960x540

Няма един пример на руска ракета по украински плажуващи, или по мирни граждани на площад с децата си

юни 24, 2024
maxresdefault

Коментар: Слава Богу, Хазарта е избран, ще има да папка. Вече изтрих всички албуми на “Ъпсурт”

юни 11, 2024
1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024