Политика

Напускам парламента! Аз, Борисов и ГЕРБ сме едно и ще спечелим изборите

Напускам парламента! Аз, Борисов и ГЕРБ сме едно и ще спечелим изборите

ФИНИТАImage_7368321_302

 

 

 

Точно в 17.00 часа, както беше обявено, Цветан Цветанов застана пред медите в парламента.

 

 

 

Първо искам да благодаря на всички тези, които се постараха да бъдат обективни, започна изявлението си Цветан Цветанов в парламента. През целия си живот съм вършил всичко законно, повтори още веднъж той.

 

 

 

 

Никога, по никакъв начин не съм възнамерявал да правя нещо по-различно, което да не кореспондира с волята на моя политически лидер и с моята съпруга. Цветанов благодари на всички, които са го подкрепили. Нямам от какво да се срамувам. Той разкри, че не е пожелал хора от ГЕРБ да го посрещат от солидарност на летищет и да излизат с политически декларации в негова подкрепа.

 

 

 

 

Знам, че в едно семейство, ако има развод, страдат децата. Винаги съм изповядвал това да има екип. Ако вземеш решение под влиянието на емоции правиш дупки, правиш езера. Няма никаква драма от това, че председателят на ПГ на ГЕРБ ще напусне 44-ия парламент, обявиЦветанов

 

 

 

 

Благодаря на всички, които бяха обективни. Чух много неща, както за себе си, така и за всички прегрешения, в които бях обвинен. Всичко, което съм правил в целия си съзнателен живот, съм го правил съгласно българското законодателство. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията на нарочна пресконференция след разговор с премиера Бойко Борисов.

 

 

 

 

Той отрече да е изпращал писмо до инициативния комитет през 2018 г. на вътрешната комисия. След това прочете адресатите му и уточни, че въпросното писмо е изпратено до всички институции – премиера, президента, главния прокурор, председателя на Народното събрание и още много, като уточни, че ще прочете цялото писмо, за да няма спекулации.

 

 

 

„Този сигнал е внесен на 25.05.2018 г. от вътрешната комисия“, заяви още Цветанов. Той уточни, че като председател на вътрешната комисия е спазил нормите и е изпратил сигнала, получен от комисията до всички институции, какъвто е редът. „Ако бяхте си направили труда да проверите какво съм изпратил, нямаше да се стигне до тези заблуждения на обществеността. Обвиненията, че има лобизъм, свързан с „Артекс“, също са спекулации и ако сме обективни ще видим, че ЗУТ няма нищо общо с една конкретна фирма. Когато има такива манипулации, се създава напрежение и в случая жертвата бях аз“, каза Цветанов.

 

 

 

 

„Работя от 2001 г. с премиера Борисов и през всичкото това време ние сме спазвали закона. ПРез 2005 г. бях помолен от Борисов да напусна системата на МВР и тръгнахме по този политически път за участие в изборите за общинския съвет в София. Винаги съм се ръководил от законността и по-късно, когато създадохме ГЕРБ, трябваше да решим кой да ръководи партията. Тогава аз поех това, защото той беше кмет на София. Тогава аз поех отговорността да създадем хоризонтален принцип на функциониране на партията. Това стана факт и съм го правил с амбицията да покажем новия модел на управление, който да даде видими резултати. Включително за ЕС, които да виждат тази прозрачност и че парите от Европа достигат до гражданите.

 

 

 

 

От 2001 г. до 2017 г. политическа партия ГЕРБ е получавала подкрепа от българските граждани. Смятате ли, че за нас постовете имат значение? Ние имаме подкрепата на хората и затова по никакъв начин никога не съм възнамерявал да правя нещо, което да не кореспондира с волята на нашия политически лидер.“, каза Цветанов и благодари на всички, които са го подкрепили и са казали, че твърдо са зад него.

 

 

 

 

„Няма от каква да се срамувам. Единственото, което съм направил е да огранича възможността да излизат декларации в подкрепа, защото не трябва да се говори, че има някакво дори минимално разделение в ГЕРБ.

 

 

 

 

ГЕРБ е кауза за мен, за нашия лидер, както и за всички наши членове, симпатизанти и избиратели“, каза Цветанов.

 

 

 

 

„Взел съм решение за оставката, която се чака от няколко дни, което решение е възможно най-добро , за да успокои това напрежение. Аз съм семеен човек и изповядвал семейните ценности. Затова знам, че когато вземеш правилното решение. Моля ви да спрем с тези спекулации. Няма драма от това, че председателят на ПГ на ГЕРБ ще напусне парламента“, каза Цветанов.

 

 

 

Той обяви, че остава зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията, като и че ще се бори за ГЕРБ и е убеден, че ще спечелят изборите.

 

 

 

 

„Винаги съм бил с лицето и достойнството си и съм доказвал, че спазвам закона, независимо от всички атаки, които е имало срещу мен през годините.

 

 

 

 

Аз съм бил политическото лице от този сценарий, което трябва да бъде ударено 2 месеца преди изборите. Помня и 2013 г. как всички ме обвиняваха с внесен от БСП анонимен сигнал, че съм подслушвал, но видяхте какво стана и стана ясно, че никога по никакъв повод не съм нарушавал закона“, каза още Цветанов

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

 

ПИК, КАНАЛ 3

pik.bg

 

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024