ОБЩЕСТВО

Честито, българи! Тази сутрин се събудихме със страхотна новина – Кубрат и Тервел донесоха нови победи за Родината

Честито, българи! Тази сутрин се събудихме със страхотна новина – Кубрат и Тервел донесоха нови победи за Родината

 

55514063_1802227406546214_1172037128436056064_n

 

 

 

Кубрат Пулев ще запомни завинаги 23-ти март 2019 г. Дата, на която той постигна 27-мата си победа в професионалния бокс, отказвайки румънеца Богдан Дину в седмия рунд в чутовна драма на ринга в Коста Меса, Калифорния.

За Кобрата това бе 14-ти нокаут в професионалната кариера и той дойде след три последователни нокдауна, в които прати съперника си.

Всичко в този двубой се преобърна наопаки за българина в четвъртия рунд, когато той получи изключително тежка аркада, която се среща много рядко в бокса – комбинираща вертикално и хоризонтално разкъсване над лявото око.

Кръвта буквално шуртеше от лицето му и тялото му, и върху ринга, а опасността срещата да бъде прекратена и победа с технически нокаут да бъде присъдена на Дину, бе реална.

 

Кътменът в ъгъла на Кубрат обаче стори чудеса и успя майсторски да залепи аркадата. В петия и шестия рунд кръвотечението продължи, но вместо да се предаде и разколебае, нашето момче запази хладнокръвие и дори тръгна стремглаво напред, за да приключи срещата с нокаут възможно най-бързо.

Атаките му ставаха все по-ожесточени, а ударите му – комбинация от леви и десни прави, все по-често попадаха в главата на изпадналия в почти глуха защита румънец.

 

След първия нокдаун в седмия рунд съдията официално наказа с отнемане на една точка българина, защото негов удар попадна в тила на съперника му в момента, в който Дину се подпря с коляно на ринга. Кобрата се поклони и извини. Битката продължи, но Пулев отново прати противника си на земята, но и този път той се изправи на крака. Само, за да дойде третият нокдаун.

След него всичко е в историята. И дивата, напълно заслужена и изстрадана радост на Кубрат, качил се върху въжетата, загърнат с българския флаг и ревящ като ранено животно, и възгласите „Българи-юнаци“ от многобройната публика, останала без дъх, и страховете, че знаково място като „Хангара“ можеше да не завърши с хепиенд.

Първият човек, който се добра, за да разговаря с Пулев бе легендарният, почти 90-годишен Боб Арън – дългогодишен промоутър на Майк Тайсън и създател и собственик на агенцията Top Rank, която представлява Кобрата от Нова година насам.

Неотлъчно до Кубрат пък бе брат му Тервел, който старателно бършеше окървавеното му лице след мача, докато батко му даваше първите си интервюта. По ирония на съдбата, Тервел също получи аркада час преди Кобрата и изигра тежък мач, който измъкна с хъс, класа и характер.

 

 

13-ият мач на Тервел Пулев на професионалния ринг не се оказа фатален и българският боксьор записа своята 13-а победа Тя обаче се оказа една от най-трудните за Тервел, който едва за втори път не успя да нокаутира съперника си Мич Уилямс и след пълните 6 рунда трябваше да изчака съдийското решение.

И тримата рефери обаче дадоха предимство на Тервел – 59:54, 57:56, 58:55 и така заслужено Пулев продължава перфектната си серия като професионалист за радост на многото български фенове в зала „The Hangar“ в Коста Меса, Калифорния.

Embedded video

Top Rank Boxing@trboxing

This crowd is going wild after Tervel Pulev’s victory!! | @ESPN+

35

За Тервел това бе един от по-слабите му мачове, но затова заслуга имаше и неудобният съперник, играещ с обратен гард. В началото Пулев бе по-предпазлив като два от първите три рунда бяха равностойни. В четвъртия се получи един спорен момент, при който съдията даде наказателна точка срещу Тервел за два удара при спряна игра, въпреки че такива отправяше и американецът.

Embedded video

Top Rank Boxing@trboxing

After a late punch, Tervel Pulev gets a point taken away by the official.

15

 

Това обаче само стимулира бронзовия олимпийски медалист, който оттам насетне доминираше на ринга и в крайна сметка безспорно компенсира наказателната точка.

Embedded video

Top Rank Boxing@trboxing

Bulgarian heavyweight Tervel Pulev wins by unanimous decision against Mitch Williams. | @ESPN+

28

See Top Rank Boxing’s other Tweets

Twitter Ads info and privacy

Това бе първи двубой за Тервел под ръководството на новия му треньор Кени Адамс, а след победата той продължава изкачването си в йерархията на полутежка категория.

„Много съм доволен от победата, защото беше срещу труден съперник, който не излиза да вземе парите или да завърши рундовете, а да ме победи“, заяви Тервел броени минути след успеха пред DIEMA SPORT.

 

 

 

„Удряше силно, беше подготвен, но мисля, че водех боя. Съдията в един от рундовете се опита да ми открадне рунда, даде ми официално предупреждение за нещо, което и двамата го правехме. Това си беше ясна подкрепа. Малко ми наруши тактиката, защото трябваше да накваксвам, да пласирам удари. Въпреки това се получи добре, публиката беше невероятна, в Калифорния имаше повече българи от американци. На грозните изпълнения на Уилямс дори американците го освиркваха.“

 

 

 

„Човекът е много подготвен, удря силно, на дясната си ръка ги усещах, не удряше чисто, но ако беше ударил чисто, можеше и да ме свали.“

Пулев сподели повече и за всички промени около себе си, периодът в САЩ и новите хора в екипа му. „Започнах с двама треньори, единият отпадна, Кени Адамс е предостатъчен. Другият американец беше Руби Фернандес, канят го всички големи боксьори в Америка.“

 

 

 

„Съвсем различен е боксът в Америка, много от детайлите бяха нови за мен, дори да не си личи, подобрявам играта си. Дойдох 4 месеца по-рано, за да видя, дали мога да свикна с новия треньор. Кубрат нямаше смяна в треньорския щаб, така че дойде по-скоро преди мача. Трябва да починем, труден съперник, с усилия го победих.“

 

Петел

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024