Политика

Дъщерята на Цецо с 54 бона заплата в Световната банка при Кристалина Георгиева

Дъщерята на Цецо с 54 бона заплата в Световната банка при Кристалина Георгиева

 

cvetanov

 

 

Най-голямата от трите дъщери на Цветан Цветанов се радва на блестяща кариера в Световната банка, управлявана от бившия ни еврокомисар Кристалина Георгиева, пише Ретро.бг.

 

 

 

Гергана Цветанова работи като анализатор в екипа на институцията от няколко месеца, а средната заплата за нейната позиция възлиза на 54 хиляди долара годишно, показва справка с американска платформа за предлагане и търсене на работни места.

 

 

 

 

Преди по-малко от година дъщерята на подалия оставка като шеф на парламентарната група на ГЕРБ Цветанов се дипломира със завидно висок успех в университета Бат в Югозападна Англия. Там тя завърши бакалавър в специалността „Политика и международни отношения“. Баща ѝ обаче отрече да ѝ е съдействал по какъвто и да било начин за поста в Световната банка, който Гергана си заслужила с уменията и упоритостта си.

 

 

 

 

„Когато завърши, дъщеря ми кандидатства на 4 места. Прие мястото в Световната банка от двете предложения за работа, които имаше. Не смятам, че това е нещо, за което микрофоните трябва да бъдат свалени. Благодаря, че ми задавате този въпрос, защото не искам да въвличам децата и семейството си в излишни спекулации. Дъщеря ми е кандидатствала за работа както всички деца, които завършват“, отбеляза неотдавна Цветанов, добавяйки, че в Световната банка работят над 100 българи.

 

 

 

 

 

Към момента Гергана живее в Америка, но имаше шанса да се види с родителите си по време на Молитвената закуска във Вашингтон, на която баща ѝ беше официален гост. Съпругата му Десислава също го придружи, а идеята на нейната визита била именно да открадне няколко момента с дъщеря им.

 

 

 

 

В Америка от 3 години работи и синът на Корнелия Нинова – Рафаел, който също е анализатор, но в частната банка „Голдман Сакс“. Както „Ретро“ за пръв път разкри, наследникът на червената лейди взима по 30 хиляди долара на месец за работата си в централата на мощната финансова институция в Ню Йорк.

 

 

 

Рафаел завърши престижния университет в Бъркли, а преди това – Софийската математическа гимназия. Синът на Нинова дълго време бе капитан на националния отбор по математика и е носител на над 17 медала от различни форуми и състезания в областта.

Ретро

Политика

More in Политика

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024