Политика

И Крум Зарков ще бъде проверяван заради апартамент

И Крум Зарков ще бъде проверяван заради апартамент

 

крум зарков портрет1

 

 

Депутатът от БСП Крум Зарков също ще бъде проверяван заради придобит от него апартамент. От прокуратурата съобщиха, че след публикации за закупен имот от зам.-председателя на парламентарната група на БСП, са възложили обстойна проверка на антикорупционната комисия и на НАП.

 

 

 

Става дума за публикация на сайта „Топновини“, цитирана и от „24 часа“. В нея се твърди, че през 2015 г. Зарков и съпругата му Ирина са си купили апартамент на първи, надпартерен етаж с мазе в центъра на София. Жилището на бул. „Дондуков“ е 140 квадратни метра и е закупено за 155 000 евро или 1107 евро на кв.м.

 

 

 

 

От нотариалния акт ставало ясно, че 15 500 евро са платени преди подписване на договора, 74 500 евро – при подписване на акта, а останалите 65 000 евро са платени чрез ипотечен кредит. След това Зарков купил и идеални части от дворно място от 314.40 кв. м за 300 лева.

 

 

 

 

От прокуратурата съобщиха, че ще бъде проверен произходът на парите, с които депутатът е придобил имота. Антикорупционната комисия трябва да изиска информация за притежаваните от Зарков имоти и историята на собствениците им, ще провери дали са декларирани, как са закупени и платени ли са данъци. Ще бъдат изискани и пълни копия от нотариалните дела, а от депутата ще бъде поискано съгласие за разкриване на банкова тайна. От НАП пък ще проверяват дали е спазено данъчното законодателство и дали получените от Зарков доходи съответстват на декларираните.

 

 

 

 

„Откакто съм в политиката не съм придобил нищо. В нея влязох през 2016 г., апартаментът си купих през 2015 г. Придобил съм го с лични средства и ипотечен кредит, и ще стане изцяло мой след 20 години. Намерил съм го в imot.bg и колкото е посочено в нотариалния акт, толкова съм платил“, коментира пред „Лекс“ Крум Зарков.

 

Нюз Лекс БГ

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024