Политика

КПКОНПИ: Атаката срещу нас е от 2-ма олигарски и 1 политическа партия

КПКОНПИ: Атаката срещу нас е от 2-ма олигарски и 1 политическа партия

 

конпиphpblw02c_800x

 

 

Зад атаката срещу антикорупционната комисия КПКОНПИ стоят двама олигарси и една политическа партия, „за което има 2 млрд. и 200 млн. причини, които могат да мотивират не една политическа партия да направи това“.

 

 

 

 

 

Това обявиха в съобщение до медиите от пресцентъра на комисията във връзка със замесването на името на нейния председател Пламен Георгиев в „Апартаментгейт“.

 

 

 

 

Оттам допълват, че в момента текат две проверки, но не става ясно дали те са започнали преди или след като апартаментът с голяма тераса на Георгиев влезе в новините и дали проверяваното лице има връзка със случая.

 

 

 

 

Едната проверка била на „приближено лице до политически лидер“, което се възползвало от висок държавен пост, за да получи „парични суми в особено големи размери“. Същият човек организирал изборите на една от политическите партии, твърди КПКОНПИ, но не посочва коя е тя.

 

 

 

 

Паралелно тече и проверка, че служител на комисията е изнасял информация към същото лице. Материалите са предадени на прокуратурата.

 

 

 

 

 

Съобщението на КПКОНПИ идва и по повод свикания от президента Консултативен съвет за национална сигурност по темата корупция.

 

 

 

 

От антикорупционния орган посочват, че са предали отчет за работата си на президента на 5 април и че „за нас Комисията, сигурността и стабилността на държавата, както и борбата с корупцията, са единствената задача“.

 

Оф нюз

 

Политика

More in Политика

171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024