Политика

КПКОНПИ изненадващо започна проверка, но не на ГЕРБ, а за апартамента на Румен Радев

КПКОНПИ изненадващо започна проверка, но не на ГЕРБ, а за апартамента на Румен Радев

РАДЕВ100450_660_370

 

 

Комисията за противодействие на корупцията КПКОНПИ стартира проверка относно апартамент на Румен Радев, информират от ПИК.

Проправителственият сайт е сезирал комисията, която по закон трябва да разследва имотите и начина им на придобиване на хора във властта, както и произхода на средствата.

Жилището е закупено за 605 евро кв.м. преди 14 години през 2005 г., които по мнение на експерти в сферата е под пазарната цена през този период, твърди ПИК.

 

 

 

В проверката на държавния глава ще бъде включено и ползване на едновременно две ведомствени жилища в Пловдив, КОНПИ ще изиска всички документи по отделните казуси и ще повика за обяснения Румен Радев, Десислава Генчева – Радева и първата съпруга на президента Гинка Кесякова. За обяснения ще бъде повикан и Недялко Недялков, журналист от агенция ПИК.

 

 

 

 

Президентът и сегашната му жена Десислава трябва да разкрият подробности за отношенията им като началник и подчинена по времето, когато тя е неправомерно назначена от Радев на два щата в качеството му на командир на Военно-въздушните сили. Ще им бъдат искани и сведения около проверките за плащан от ВВС наем на нейно жилище в София.

 

 

 

По този повод разследващите от КОНПИ ще извършат и проверка за конфликт на интереси от страна на Румен Радев. Както и за евентуална злоупотреба със служебно положение по времето, когато е командир на ВВС, във връзка с факта, че е назначил неправомерно на два щата днешната си съпруга и тогавашна любовница Десислава Радева, чиито наем е плащан с държавни пари. Антикорупционният орган разполага и с всички налични по случаите документи, приложени от медията ни в сигнала.

 

 

 

 

По повод закупуването на евтини апартаменти в София и Пловдив пък, ще отговарят пред антикорупционната комисия президентът и бившата му жена – банкерката Гинка, с която той е придобил първо ведомственото жилище от Министерство на отбраната в града под тепетата, а след това и имот в столицата, за който е видно от документите, че е платена по-ниска от пазарната цена, както и евентуалното спестяване на данъци.

 

Източник: ПИК

 

pik.bg

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024