Политика

Нинова: Натискът за приемане на Истанбулската конвенция се засилва

Нинова: Натискът за приемане на Истанбулската конвенция се засилва

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи призив към евродепутатите от всички партии да отхвърлят подготвяната резолюция до Съда на Европейския съюз, с която се иска процедура за приемане на Истанбулската конвенция във всички държави членки. В изявление пред медиите в централата на партията Нинова заяви, че опитите за приемане и налагане на Конвенцията не само, че не са спрели, но се засилват.

 

 

 

 

„Утре в ЕП ще се гласува важна резолюция, с която се иска от Съда на ЕС да даде процедура на ЕС, по която конвенцията да бъде подписана от ЕС като цяло“, уточни Нинова и добави, че досега осем държави не са приели Истанбулската конвенция: България, Чехия, Унгария, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Словакия и Великобритания.

 

 

 

 

 

„Ако се стигне до подписване на конвенцията от името на ЕС, което се иска с тази резолюция към съда, по силата на Договора за функциониране на ЕС сключеното споразумение ще има обвързваща сила за държавите членки“, посочи лидерът на левицата.

 

Тя призова българските депутати в ЕП да гласуват „против“, за да защитят Конституцията, българското семейство и българските деца.

 

 

 

 

„Обръщам се с призив към всички български евродепутати – в последния месец видяхме в българските училища анкети, в които децата трябваше да се самоопределят като момиче, момче или нещо друго. Видяхме други документи в детски градини, училища, където не сме майки и бащи, а родител едно и родител две. Призовавам всички колеги, ние сме различни идеологически, но това е моментът, в който да покажем, че над всички нас стои Конституцията на България“, заяви Нинова пред медиите.

 

 

 

 

 

„В началото сме на кампания за европейски избори. Истинският разговор, истинските теми за бъдещето на Европа са други – икономиката на Европа, неравенствата, различията между държавите членки, доходи, социална справедливост. Това са съществените теми за бъдещето на общия ни европейски дом“, подчерта лидерът на БСП.

 

Гласове

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024