Политика

Ренета Инджова: Живеем в опустошена, ограбена и развратена държава

Ренета Инджова: Живеем в опустошена, ограбена и развратена държава

reneta_indjova_bul
Живеем в опустошена държава. Ограбена. Развратена. Това каза бившият премиер Ренета Инджова по Евроком.

Тя обвърза тези негативни резултати с общата ситуация в Европа -особено в светлината на едно драматично събитие – пожара в парижката катедрала „Нотр-Дам дьо Пари“.

 

 

 

 

„В сърцето на Европа се случи такъв погром, който кара Европа да покаже какво се е случило с устоите и ценностите й. Руини!“, убедена е Инджова.

 

 

 

На въпроса на водещия „защо не възстановяваме българските храмове“, тя поясни, че „над „Нотр-Дам“ се е „спуснало божественото наказание“.

 

 

 

В тази връзка Инджова подчерта, че всички световни лидери „с изключение на Тръмп и Пенс реагират изключително безбожно“.

 

 

 

 

Бившият премиер подложи на критика и позицията на френския президент Еманюел Макрон. Според нея „той имаше пет месеца да отговаря на 15-те изключително важни искания на „жълтите жилетки“ и припомни как през този период е имало „нападения на луксозни магазини“ и „това са бедните“. По думите й те поискали онова, което „Франция на уж братството, равенството и свободата“ не им е дала.

 

 

 

 

 

Ренета Инджова отхвърли и дарителските жестове на днешни милионери за възстановяването на емблематичната парижка катедрала. „С пари ли искат да купят Божията милост?“, каза Инджова, и допълни, че „те не се покаяха за онова, което бюрократичните елити причиниха в последно време“.

 

 

 

 

 

Когато водещият я покани да обясни днешната разлика между труда и капитала, бившият премиер изрази становище, че „пропастта между тях е изключително дълбока“. Тя обаче наблегна не толкова на икономическите измерения на кризата в Европа, колкото на нравствените й аспекти.

 

 

 

 

 

„Основното в кризата на Европа е амортизацията на отношението на човек към човека. Представянето на морала и религията като боза и смес“, не скри разочарованието си от случващото се на нашия континент Инджова.

 

 

 

 

 

Тя прогнозира и сътресения, защото според нея „Европа бучи“. „Бюрокрацията се намира в изключително трудно положение, смята Ренета Инджова. „И бюрократи и роби вече вече не могат да съжителстват безропотно“, прогнозира бившият премиер на България.

 

Фрог нюз

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024