Здраве

92-годишен зъболекар от Дупница не връща нито един пациент

92-годишен зъболекар от Дупница не връща нито един пациент

zabolekar-Copy

 

 

 

92-годишният стоматолог Кирил Петков не връща нито един пациент, посетил кабинета му в Дупница. Зад гърба си той има повече от 5000 хирургични интервенции.

 

 

 

„Здравословно се чувствам много добре. Проблеми нямам, защото съм постоянно в състояние да върша някаква работа. Вечерно време си поставям цели, които през деня изпълнявам, защото безделието не води до нищо и липсата на движение е по-лоша дори от тютюнопушенето“, разказва д-р Петков.

 

 

 

 

 

Медицинската си практика започва през 1952 година като зъболекар в родното си кюстендилското село Дяково. След това работи като дентален специалист в градската болница и Военна болница в Дупница. 25 години е бил началник на отделението по стоматология в бившата Работническа болница в Бобов дол, пише „България днес“.

 

 

 

„В условията на миньорския труд се получават доста травми – като счупване на челюсти, откъсване на ухо, разкъсване на устни, избити зъби и др. За цялата ми практика имам толкова много случаи, че не знам кой да ви разкажа“, споделя зъболекарят легенда.

 

 

 

 

 

Интересен факт е, че стоматологът избира случайно професията си след съвет на приятел.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

„Имах голямо желание да уча електроинженерство, но един мой съученик ме насочи към стоматологията. Записах в Медицинската академия в София. Любопитен факт е, че факултетният ми номер 2708 съвпадаше с началните цифри на ЕГН-то ми. Мисля, че това нещо ми носи късмет“, разказва още зъболекарят.

 

 

 

Кирил има две дъщери, трима внуци и петима правнуци. Нито един не избира стоматологията. Това не го притеснява, дори го радва.

 

 

 

„Тежка е професията, а и не е престижна. И най-неподготвения лекар, който мога да сложа в джоба си, ще го предпочетат пред мен. Защото той е лекар, а аз съм зъболекар“, натъжен е специалистът.

 

 

 

 

Стоматологът живее в Дупница, но често посещава родната си къща в Дяково, за която казва, че обича безгранично. Местните там също много го обожават, тъй като той е правил пломбите на всички.

 

 

 

 

 

92-годишният мъж пътува и до вилата си в Сапарева баня, която е построил сам. Въпреки възрастта си не спира да работи. Освен с пациенти в кабинета д-р Петков се занимава и с поддръжка на малка градина. Годините не му пречат да шофира сам колата си. Съвсем наскоро той издаде и третата си книга. Тя е посветена на Дяково.

 

Нова вест

Новини

loading...
0
Здраве

More in Здраве

big_2

Нана надви рака за втори път! Днес любимата водеща навършва 45 и е по-борбена отвсякога…

април 6, 2019
simptomi-za-rak-na-debeloto-chervo-680x365_c

Мъж от Асеновград победи рак на дебелото черво с натурална рецепта

април 4, 2019
105-864x450

Лечителката на народа, която открива болестите по-бързо от скенер и ги лекува успешно без лекари!

март 30, 2019
6397aab92634a3acc2f87baf3d93ee1e

Безобразие! Парализирана жена отиде до ТЕЛК комисия, вместо да е обратното

март 27, 2019
emil-elmazow

Д-р Емил Елмазов: Не си продавайте земята на село, ограждайте я, пазете я. Създавайте малки резервати (ВИДЕО)

март 25, 2019
sardechni-problemi

Проф. Чирков: Усмихнатите и любезните живеят 12-13 години повече от злобните и завистливите

март 22, 2019