Политика

Има 600 млн. лева недостиг на средства от винетки, затова трябват по-високи тарифи, изчисли властта

Има 600 млн. лева недостиг на средства от винетки, затова трябват по-високи тарифи, изчисли властта

 

тарифи768x432

 

 

Средствата от АПИ от винетки са крайно недостатъчни. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на брифинг в Министерския съвет след среща с премиера Бойко Борисов.

 

 

 

 

По нейни думи недостигът на средства е около 600 милиона. Тя обаче отказа да коментира какви са възможностите за тарифи, които министерството предстои да обсъжда.

 

 

 

Всички се обединихме около това, че всички се нуждаем от въвеждане на тол системата.

 

 

 

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на финансите Владислав Горанов са обсъдили на срещата с премиера и тестовете на устройствата.

 

 

 

Превозвачите не приемат цените за тол системата

Превозвачите не приемат цените за тол системата

Настояват за среща с Борисов

 

 

 

България не е държава, в която има изградена магистрална мрежа, подчерта министър Аврамова. От ноември тол системата трябва да заработи, съобщи тя.

 

 

От утре започват разговори с Министерство на регионалното развитие и благоустройството, но от 16 август започват реалните тестове. В рамките на три месеца ще се извършват тестовете, за да се провери реалната картина на трафика. Междувременно ще се работи и за обхват.

 

 

 

Има изготвени нови предложения за тарифи, които ще бъдат предоставени на браншовите организации. Аврамова акцентира и върху това, че ще се обсъжда и обхватът на републиканските мрежи.

 

 

 

От страна на браншовите организации правителството получава положителни оценки. След проследяване на реалния трафик на автомобили до 12 тона, над 12 тона и на автобусни превози ще бъде готов и окончателният вариант на размера на тол таксите. Аврамова подчерта, че ще се предприемат и действия за промяна в нормативната уредба, така че браншът да е конкурентоспособен, а държавата да има достатъчно приходи от тол такси, с които да ремонтира и изгражда пътища.

 

 

Бойко Борисов се срещна тази сутрин с представители на превозваческия бранш в Министерски съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

 

На нея бе обсъдена темата за обхвата на пътищата, за които ще се плаща тол такса, както и за размера на тарифите.

 

 

 

Обединихме се около идеята, че трябва да се въведе тол системата. От 16 август започват реални тестове, които ще продължат 3 месеца. Целта е да се види трафикът на ТИР-овете и автобусите. Едва след това ще се говори за обхват и цени. Това заяви председателят на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев след среща с премиера Бойко Борисов по повод редица спорни въпроси около новата тол система, която трябва да заработи от август.

 

 

 

 

От утре продължават разговорите с превозвачите относно тарифите и обхвата на тол таксите. Имаме различия за тарифите, ние имаме предложения, които ще обсъдим. Ако е необходимо ще променим и законодателството, заяви регионалният министър Петя Аврамова, предаде Канал 3.

 

 

 

В края на месеца МРРБ ще свика консултативен съвет, на който да се обсъдят и новите предложения, съобщи още Аврамова.

 

Канал 3, Епицентър, Нюз БГ

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024