Криминално

Муле от „ало банда“ преметна шефа си и избяга с парите

Муле от „ало банда“ преметна шефа си и избяга с парите

 

mule-alo-banda-premetna-shefa-si-i-006

 

 

Куриер от банда за ало измами преметна шефа си и избяга с плячката, пише TrafficNews. Историята се е разиграла в град Белене, където само за седмица телефонните мошеници ограбили петима възрастни хора.

 

 

 

Групата ползвала за прибирането на парите 65-годишен мъж от Свищов. Той бил криминално проявен, имал присъди за кражби, заради които лежал и в затвора. В момента, когато се нагърбил да бъде муле,  според жаргона на бандитите, дори е бил на пробация по една от присъдите.

 

 

 

 

Тарторът на ало бандата му обяснил, че трябва да отиде и да вземе плик с документи, закачен на външната врата на къща. След това шефът му наредил да мине и през друг адрес. Мулето се справило с навигацията по телефона. След като прибрал и другия плик, тръгнал към Русе, където трябвало да предаде „документите“, които всъщност били пачки с банкноти.

 

 

 

 

В този момент започнала буря и се изсипал порой. Тарторът на ало бандата започнал да звъни настойчиво и да пришпорва куриера да се движи по-бързо. Докато се карали по телефона, обаче се развалила колата на мулето.

 

 

 

 

Вбесен от крясъците и ругатните на боса си, мъжът от Свищов се ядосал и се прибрал направо вкъщи. Изхвърлил си картата от телефона и похарчил част от прибраните пари за ремонт на колата. Общо в себе си имал близо 3000 лева и златни накити. Няколко дни по-късно плевенските полицаи го задържали, защото вече били по следите.

 

 

 

 

.Освен мъжа от Свищов, полицията задържала още един 55-годишен жител на Белене, също изпълняващ ролята на муле. Той обходил 3 адреса, от които взел общо около 12 хиляди лева. Той също е в ареста. Установено е, че двете мулета работили за различни хора по една и съща схема.

 

Трафик нюз

 

trafficnews.bg

Криминално

More in Криминално

Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024
1708604719-kolan

Наши митничари накараха турчин да си разхлаби панталона и ето какво откриха / СНИМКА

февруари 22, 2024