ОБЩЕСТВО

На Каваците удариха нов рекорд – 70 лв. за чадър, кой ще предложи стотачката? А плажовете – празни… СНИМКИ/ВИДЕО

На Каваците удариха нов рекорд – 70 лв. за чадър, кой ще предложи стотачката? А плажовете – празни… СНИМКИ/ВИДЕО

 

кавациc0fe1ac00c86542deb838563accbe0a0

 

При по-старите концесионни договори няма ограничение на максималната цена за чадър и шезлонг. Така коментира началникът на отдел „Контрол на концесионната дейност” към Министерство на туризма Василка Цанева касовата бележка за 70 лв. за сянка на плаж „Каваци”, която предизвика възмущение в социалните мрежи, пише Лупа.БГ.

 

 

Тя допълни, че непрекъснато се правят проверки на концесионерите на българските плажове.

„Проверките са много строги, от 1 юни до 1 юли минаха първите проверки и всички цени са отразени на интерактивната карта на Министерство на туризма. Пазарът определя цените. Има разнообразие от плажове – някои са с нови договори, други са със стари”, посочи Цанева и допълни, че инспекторите следят стриктно на плажовете да са със 50% свободна зона за разполагане на плажни принадлежности.

 

 

 

По думите на Константин Занев от Институт за анализи и оценки в туризма, цените за чадър и шезлонг не са нормални.

„Виждаме как българина има едни очаквания за лоялност към Гърция, а не към България. Защото там знае какво ще получи за парите си и какво качество ще получи. В България никога не знае какви нови промени ще има. Започваме да губим българския турист”, коментира Занев.

 

 

 

 

Представителят на Министерство на туризма заяви, че има и по-евтини цени за чадър и шезлонг, като даде пример с плажа „Бургас-Север”, където цента 1,20 лв., а на „Поморие-Централен” – 3,60 лв. „Когато се прави сравнение е редно то да се прави между големите курорти в Гърция и България, между малките населени места в Гърция и у нас”, каза Цанева.

 

 

 

Снимките на касови бележки с абсурдно високи цени предизвикаха масово възмущение от това, което се случва по морето на фона на значително по-малкия брой туристи тази година.

 

 

 

 

Туристка е платила 70 лева за чадър на плаж „Каваци“, а в курорта Албена поразяват клиентите с високи цени.

 

 

 

 

Касова бележка за минерална вода за 11 лева  от курорта Албена предизвика масово възмущение в социалните мрежи. Компания е платила за пица „Пеперони“ 29 лв., за бутилка минерална вода от 1,5 л. – още 11 лв. и практически с още два артикула – една бира и една фанта, сметката става 50.20 лв.

 

 

 

 

„С моя екип знаем какво сме поръчали и си правим много бързо сметка кой какво е ял и пил. И ми направи впечатление, че е доста висока сметката. И се загледах в цената на водата. В касовата бележка пишеше 11 лева. Направи ми впечатление, че и пърленката струваше 9,50 лева”, обясни Васко Чергов, един от хората, публикували снимки в социалната мрежа, цитиран от ClubZ.

 

 

Чергов допълни, че преди да си поръчат, той и неговата компания са разгледали менюто и си поръчали храна, която в никой случай не е във висок ценови диапазон

 

 

 

 

 

Към този момент цените в заведението вече изглеждат по друг начин. Водата вече е намалена 11 пъти и струва 1 лв. бутилката. Цените на пиците също са паднали сериозно в разгара на сезона – от около 29 лв., на 12-13 лв.

 

 

КЪДЕ СА ТУРИСТИТЕ? (ВИДЕО)

 

 

Маргита Тодорова – директор на „Маркетинг и реклама” към КК „Албена” заяви, че за измама не може и дума да става, тъй като реалните стойности са си отразени коректно в менюто.

 

 

 

Източник: ClubZ

lupa.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
7bfd09d69f4f419a8bf9eee06bd000ed

Топим се с десет души на час, а до няколко години близо 30% от населението ще се пенсионира

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024