ИНЦИДЕНТИ

Смърт на ринга! Руският боксьор Дадашев почина от тежки травми по време на мач… СНИМКИ/ВИДЕО

Смърт на ринга! Руският боксьор Дадашев почина от тежки травми по време на мач… СНИМКИ/ВИДЕО

 

дадашев5e51fcf734b4d76de38b445468acba45298ff0cd

 

 

Руският боксьор Максим Дадашев е починал в САЩ в резултат от травмите, които е получил в главата по време на бой на 20-и юли, съобщи агенция ТАСС, позовавайки се на хора от отбора му.

 

 

 

„Максим почина. Сърцето му не издържа“, казал човек от щаба на Дадашев.

 

 

 

В събота през нощта руснакът се е боксирал в Оксън Хил (щата Мериленд) в боксова гала-вечер срещу Субриел Матиас (Пуерто Рико) за званието задържителен претендент за титлата в категория полусредна (до 63,5 кг) във версия Международна боксова федерация (ИБФ).

 

 

 

 

В 11-ия рунд на мача Дадашев допусна много удари да попаднат в главата и тялото му, състоянието му определено не беше никак добро и треньорите поискаха срещата да бъде прекратена, опасявайки се за здравето на спортиста.

 

 

 

Треньорът на Дадашев е заснет от операторите да казва:

– Макс, ще спра този бой! Пропускаш прекалено много удари. Твърде много, Макс. Моля те, нека да го направя. Погледни ме! Моля те, нека да го направя. Прекалено много пропуски имаш… Ако не го направя, реферът ще го направи. Трябва да си честен с мен. Аз спирам. Това е! – настоява треньора Макгирт.

Изненадващо първата реакция на Дадашев беше желанието да се стигне до 12-ия кръг. След няколко секунди обаче той спря да отговаря на думите на треньора си. Може би поради факта, че не е знаел добре английски и не е разбирал какво му говори треньора.

Вижте ВИДЕО: Треньорът на Даашев го моли да спре

 

 

Когато бе обявен победителят в битката – пуерториканеца, Дадашев продължи да седи в ъгъла, практически нереагирайки на случващото се. Самият Максим не можеше да се изправи, а до съблекалнята бе отведен на носилка. Дадашев първо повърна, а после краката му отказаха. Той така не стигна до съблекалнята. Вече в залата, Максим Дадашев бе положен на носилка и заведен в най-близката болница.

 

 

 

След като е изнесен от ринга на руския боксьор му станало много лошо, загубил сили да стои краката си, а след това загубил и съзнание. След това е бил транспортиран по най-бързия начин в болница, където е установен огромен оток на мозъка. На 28-годишният спортист е направена трепанация на черепа, но днес е обявена смъртта му.

 

 

 

Дадашев има 14 мача на професионалния ринг, като е записал 13 победи и има едно поражение, което се оказало обаче фатално за живота му. В аматьорския бокс е медалист от руското първенство. Той оставя вдовица и едно дете.

 

 

 

 

Петел, ТАСС

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024