ОБЩЕСТВО

Чудо! Електромобили на МВР вече патрулират и ловят престъпници на морето

Чудо! Електромобили на МВР вече патрулират и ловят престъпници на морето

 

Една от двете нови електропатрулки на МВР, заснета в Созопол преди седмица

 

 

Кошмарът на стотици полицаи, точещи служебно гориво и просещи пари от нарушители „за бензин“, оживя – МВР започна да внедрява електромобили в автопарка си. Първите два електромобила на полицията – БМВ i3, вече патрулират в Созопол, Царево и Приморско.

 

 

 

Вчера возилата, които се зареждат с ток и не консумират дизел и бензин, бяха тържествено предадени от кмета на Царево Георги Лапчев на началникът на полицията в морския град Красимир Киров.

 

 

 

Двете електропатрулки на МВР всъщност следят за реда и закона по Южното Черноморие от началото на месец юли, но едва сега, когато бе изградена първата електромобилна станция в Царево, от полицията се изфукаха с колите си с нулев разход на гориво.

 

 

„Автомобилите са супер, имат пробег от 150 километра без зареждане, не отделят вредни емисии и са безшумни, а през нощта – буквално невидими за нарушителите. Това е бъдещето“, изфука се началникът на полицията в Царево. Напук на скромния си външен вид, електрическите беемвета са и много бързи – те ускоряват от 0 до 100 км за 7,2 секунди. „Бързи са като поршета, на старт никой не може да им се опре“, показват въодушевление полицаите от Царево.

 

 

 

Естествено, в социалните мрежи побързаха да се пошегуват с електромобилите на МВР. „Като знам какви тумбаци са милиционерите, как ще се поберат повече от двама в тая малка кола?“, кодоши се майтапчия. Критикар пък се възмущава, че от МВР са купили възможно най-скъпите електромобили – модела БМВ i3.

 

 

 

„Цената на подобна кола е 80 000 лева, дори да са им направили отстъпка, пак са скъпи возила“, негодува данъкоплатец. Друг му отвръща правдиво: „Напротив, изгодна сделка е. Сега МВР няма да харчи пари за гориво, а ченгетата ще спрат да просят пари за бензин“.

 

 

 

През 2003 г. Ицо Хазарта и „Ъпсурт“ увековечиха в парчето си „Колега“ масовата практика на полицаите да искат пари с лафа: „Дай някой лев за бензин на „Астра“-та…“.

 

Лупа БГ

https://lupa.bg/news/chudo-elektromobili-na-mvr-veche-patrulirat-na-moreto_16908news.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

радев-силяновска

Силяновска искала да говори с Радев във Ватикана, той я кани в София

май 23, 2024
voda-sofiia-voda-pronikna-dvizhesht-se-742

Бурята в София: Вода проникна и заля пода на движещ се автобус / СНИМКИ

май 22, 2024
186911bdab0037e138509c4c9329dc13

Проф. Рачев: До часове иде нов ад, наводнения и гръмотевични бури удрят отново България

май 22, 2024
иван

КЕВР: Цената на тока за домакинствата ще се увеличи средно с 2%

май 22, 2024
ezgif-3-228be48fba

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

май 21, 2024
пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024