Политика

Борисов хвали родното МВР пред Урсула: За първи път не знаем кои са жертвите, а стигаме до убийците!

Борисов хвали родното МВР пред Урсула: За първи път не знаем кои са жертвите, а стигаме до убийците!

 

урсула156708481215235

 

 

 

Премиерът Бойко Борисов посрещна в София новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Двамата направиха изявления пред медиите в Министерския съвет, като въпроси не можеха да се задават.

 

 

 

Обяснението на Борисов бе: „Няма да има въпроси, защото може… не за друго, а да не я поставяме в неудобно положение да отговаря за нещо, което още не е в цялостния вид договорено. А пък, доколкото се познаваме през годините, аз ви обещавам, че тя скоро пак ще дойде в България – вече когато имаме и подредена комисия, така че да зададем и други въпроси.”

 

 

 

Една от анонсираните теми на разговорите е около разпределението на ресорите на държавите от Европейския съюз в новата Еврокомисия.

В изявлението си Бойко Борисов неочаквано обърна внимание и на новоразкрито престъпление у нас: „Вчера успяхме да разкриеме убийците, така че да поздравя и колегите от полицията. Криминалистите изключително добре работеха! Изключително добре, търпеливо… И за първи път имахме случай да не знаем кои са жертвите, а да стигнеме първо до убийците. Така че и прокурорите работиха много добре.”

 

 

 

Думите на Борисов предизвикаха тънък смях у част от журналистите.

 

 

 

Преди това българският премиер отправи „хипотетичен упрек” към нашите медии. По повод решението великобританският парламент временно да не работи Бойко Борисов обяви: „Не знам дали Великобритания ще участва с комисар или не. Това, ако в България се случи, да затворя парламента, представяте ли си какво ще пишете вие! За каква диктатура, Наде (не е ясно към кого се обръща – б.а.), ще се пише. Като във Великобритания. То ще бъде чудо. И сигурно всички неправителствени организации ще дойдат да питат защо е затворен парламентът, но явно е по-различен начин свободата на медиите и свободата на изразяване… се приема, нали, и в Европейския съюз…”

 

 

 

Направи впечатление, че от самото начало Борисов и фон дер Лайен фамилиарничеха, като си говореха на „ти” и на малки имена.

 

 

 

Българският премиер описа шефката на Еврокомисията като голям свой приятел. Тя пък му благодари лично, че е получила подкрепа за избора й на поста.

 

 

 

Урсула фон дер Лайен похвали България за инвестициите в образование и в заплати на учителите.

Според нея в момента у нас ръстът на брутния вътрешен продукт бил рекорден. Това обаче не е вярно и не е ясно кой е подвел шефката на ЕК.

 

 

Бойко Борисов поиска западът да инвестира „много пари” в държавите от бившия социалистически блок.

 

 

 

„Важни са хората. Централна и Източна Европа имат огромен потенциал. Много мозъци или много хора от всички бивши страни на социалистическия лагер и от Балканите отидоха да работят на запад. С една дума сега западът е длъжен да инвестира много пари – отново да повишихме квалификацията, конкурентоспособността на държавите от Централна и Източна Европа и Балканите”, аргументира се Борисов.

 

Флагман

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024