Политика

Георги Йорданов: Районната администрация и гражданите от „Студентски“ трябва да са един отбор

Георги Йорданов: Районната администрация и гражданите от „Студентски“ трябва да са един отбор

5ffc14510b9277762af036eb8dde5893_lg

„Мусагеница“, „Малинова долина“, Студентски град и „Дървеница“ са „зелените“ квартали на София, трябва да ги запазим такива, каза кандидатът на БСП за кмет на район „Студентски“;

 

Ако бъда избран за кмет ще превърна районната администрация и жителите на район Студентски в един отбор. Това каза за предаването „Софийска трибуна“ по Радио „Фокус“ Георги Йорданов – кандидат на БСП за кмет на района. По думите му липсата на чуваемост е основен проблем на жителите. „От една страна ми се иска районната администрация да бъде по-близо до хората, да бъде гъвкава в комуникацията си с тях и да им представя повече възможности, а от друга – жителите на района да окажат по-широка обществена подкрепа“, заяви той.

 

 

Район „Студентски“ е специфичен, защото събира в себе си различни възрастови групи, обясни Йорданов, като уточни, че от това произтича и спецификата на проблемите му. Според него е необходимо да се организира обществено обсъждане и да се приеме подробен устройствен план, който да гарантира, че зелените площи в района няма да бъдат застроени. „Районът и кварталите, включени в него – „Мусагеница“, „Малинова долина“, Студентски град и „Дървеница“ са познати като зелените столични квартали. Основната цел на жителите там е да запазят тази зеленина, за да могат да се чувстват уютно в своите домове и в заобикалящата ги среда. В тази връзка трябва да се изясни кога, как и къде ще се строи оттук нататък“, отбеляза кандидатът за кмет от БСП.

 

 

 

Различните възрастови групи в район Студентски имат своите индивидуални проблеми, добави той. „Студентски град е дом на много студенти. Това е едно оживено място с много млади хора. На територията на района се намират нощни заведения и барове, които концентрират голяма група хора. Това, обаче, са места, които предразполагат и към нарушаване на обществения ред“, отбеляза Георги Йорданов и в тази връзка като друг проблем посочи сигурността на района. Той припомни, че преди време на територията на Студентски град имаше Районно полицейско управление (7-РПУ), като уточни, че то беше преместено в ж.к. „Младост“.

 

 

 

„От тогава в района има все по-малко полицейско присъствие и жителите не се чувстват достатъчно сигурни“, отбеляза той. Според Георги Йорданов Районното управление в Студентски град няма да бъде върнато, но изрази надежда там да има поне филиал на РПУ, т. нар. полицейски участък, който да увеличи числеността на органите на реда. Като друг проблем в район Студентски той посочи здравеопазването. „На територията на района има само една поликлиника – в Студентски град. Достъпът до нея на по-възрастните жители на кварталите „Малинова долина“, „Дървеница“ и „Мусагеница“ е затруднен“, отбеляза Йорданов.

 

 

 

Като друг проблем той изброи липсата на училище в Студентски град и „Малинова долина“, като уточни, че в последния дори няма детска градина. Георги Йорданов каза още, че мотивацията му да се кандидатира за районен кмет се корени в желанието да работи за общността, района и квартала, в който живее. „Кандидатурата ми е израз на желанието да работя в полза на обществото“, заяви той.

 

 

 

Като друга своя мотивация Георги Йорданов отбеляза целта да накара младите хора да се впуснат и да се интересуват от обществено-политическия живот. „Младите хора отбягват думата „политика“ и не се включват в политическите процеси. Те трябва да бъдат малко по- отговорни и обществено ангажирани. С кандидатурата и стремежа си да превърна район Студентски в по-добро място мога да им дам един добър пример“, заяви кандидатът от БСП.

 

 

 

Той обясни, че срещите с хората са в центъра на кампанията му, като уточни, че ако бъде избран за кмет, ще ги превърне в традиция и ще ги постави в основата на работата му. Георги Йорданов призова хората да дават предимство на общия интерес пред индивидуалния. „Само тогава ще можем да живеем в една по-справедлива, по-здрава и хубава среда“, обобщи кандидатът за кмет от БСП на район Студентски.

Георги Йорданов е на 28 години, юрист. В момента е докторант по „Политология“. 

 

 

 

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024