Политика

Изненада от Ню Йорк! Доналд Тръмп оказа голяма чест на Румен Радев СНИМКИ

Изненада от Ню Йорк! Доналд Тръмп оказа голяма чест на Румен Радев СНИМКИ

 

-Радев-усмихнат-e1521194106166

 

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева присъстваха на прием, даден от президента на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп по случай 74-ата сесия на Общото събрание на ООН. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 

ню1569417780

 

 

 Радев показа уникална снимка от посещението си. Той публикува на страницата си във Фейсбук фотография от срещата си с американския си колега Доналд Тръмп и съпругата му Мелания. На кадъра до Румен Радев е неговата съпруга Десислава Радева.

 

 

Държавният глава е на няколкодневна визита в САЩ, където взема участие в общия дебат на 74-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

 

рт1569418548-2

Това не е първият път, в който Румен Радев се снима с американския президент.

 

По-рано Румен Радев направи изказване на политическия форум на високо равнище, посветен на изпълнението на Целите на устойчивото развитие.

 

Според него устойчиво развитие може да бъде постигнато само чрез ефективен механизъм за глобална сигурност, насърчаващ диалога и многостранната дипломация, които в последно време са изложени на натиск.  Постоянното увеличаване на бюджетите за отбрана е индикатор за влошаваща се среда на сигурност и увеличаващо се недоверие, подчерта президентът в изказването си.

 

 

Държавният глава разговаря и с президента на Глобалния бизнес форум Майкъл Блумбърг. Тази година форумът събира в Ню Йорк световни лидери, които обсъждат начините за преодоляване на икономическата нестабилност в света.

 

Президентът на България с кралица Максима на Холандия, специален представител на генералния секретар на ООН за програмата за финанси за развитие.

 

 

 

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024