ОБЩЕСТВО

Кола трупа ръжда 7 г. на паркинг. Собственикът: Искам да си я взема, но не мога! Защо?

Кола трупа ръжда 7 г. на паркинг. Собственикът: Искам да си я взема, но не мога! Защо?

 

d35939f1664e0fa1cf8e2d8badacdb86ab6189eb

 

Историята започва съвсем просто – един мъж от Перник решава да си купи лека кола. Но изведнъж нещата завили в погрешна посока и така… 7 години собственикът не може да си вземе превозното средство от паркинг.

 

В началото всичко минало по план – возилото било регистрирано по надлежния ред в местния КАТ с всички нужни документи – италиански талон, договор за отчисление на колата, фактури, екотакса, “Гражданска отговорност”. Колата минала и пълна проверка.

 

 

Автомобилът в крайна сметка бил регистриран, а перничанинът Росен Георгиев я ползвал със здраве цели няколко месеца. Тогава решил да я продаде. И уж нормалната история приключила тук.

 

 

След като сделката между купувач и продавач приключила съвсем нормално. Двамата дори я заверили пред нотариус. Новият собственик отива в столичната „Пътна полиция”, за да регистрира автомобила на негово име. Оказва се обаче, че той има интервенция на рамата.

 

 

Интервенция, за която никой не знаел. Колата била конфискувана и продавачът бил привикан за изясняване на ситуацията. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е подправил или заличил идентификационен номер на МПС.

 

 

Съдът постановил, че парите на купувача трябвало да бъдат върнати. А за Росен… настанали тежки времена.

“Съдия изпълнител, запор на имущество, лихви… Миналата година реших да оправя всичко – платих 15 500 лв.”, разказва потърпевшият пред Нова тв.

 

 

И въпреки това Росен… не може да си вземе колата. Причината – задържането на автомобила според прокуратурата е на абсолютно законно основание и тя не следва да бъде върната, тъй като представлява веществено доказателство. Разследването обаче е спряно още през 2013 година. Извършителят, подправил рамата, така и не е намерен.

 

 

 

А колата на Росен стои на паркинг без право да се движи и… се разваля. А собственикът е принуден да ходи само на свиждане на своя лек автомобил.

 

 

“Дори и да не става за каране, искам да я оставя на автоморга и да взема някой лев за нея, макар и минимален”, надява се перничанинът

 

Глас БГ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024