Криминално

Почернатата майка Елка Дочева разтърси ефира: Приятелка на сина ми Искрен го молела да дойде в Брюксел, казала му, че…

Почернатата майка Елка Дочева разтърси ефира: Приятелка на сина ми Искрен го молела да дойде в Брюксел, казала му, че…

big_999

 

 

Майката на открития мъртъв в гараж на Китайското посолство в Брюксел Искрен Йорданов – Елка Дочева, разкри в ефира защо синът й е пътувал за столицата на Белгия.

 

 

Ето какво каза Елка Дочева в ”Тази сутрин” по БТВ:

„В петък Искрен замина за Брюксел, в събота се чухме, когато правихме кръщене на малкия си внук. Честити ни, беше жизнерадостен.

Разбрах, че в петък е пътувал от Германия за Белгия при приятелката му Катя. Той и казал да дойде при него, но тя отговорила, че няма пари. Тогава той решил да пътува, а тя му казала да преснеме билета си, за да е сигурна, че ще дойде. Попитал я къде ще спи в Брюксел, тя му отговорила, че ще му намерят евтин хотел.

 

 

Това момиче 2 месеца живя при нас, нямам хубаво мнение за нея, но не искам да я обвинявам. Не знам какво работи в Брюксел.

 

Последното, което каза е, че има страхотен проблем, че не знае дали ще се оправи и прибере.

 

Отседнала е при братовчедка. Той предлага да отиде при него в Германия. Тя му казва, че няма нито една стотинка и трябва да дойде да му помогне. За да е сигурна, че той идва, жената е поискала той да снима билета си. Последното той ѝ казва, че е на 50 километра от нея. Той й казва, че ще намерят евтин хотел, разкри още майката.

„Той ми звъня много пъти. Чухме се веднъж в 06:00 часа и след това в 18:00 часа. След това в 19:30. Беше много притеснен. Само успя да каже „не знам дали ще се…“ и това беше. След това замлъкна. Не се появи нито в интернет, нито телефон. Край, връзката ни прекъсна“, каза още притесненият родиетл.

По думите ѝ, тя не знае защо Искрен е бил толкова притеснен в този момент. „Само каза, че има проблем с някакви пакистанци. В събота вечерта е трябвало да си тръгне обратно. На 20 ми съобщиха, че е починал“, добави тя.

От нашата полиция казали на брат му Деян, че преди 3 дни Искрен е бил намерен мъртъв. „Оттогава вече не чувах какво става. Извикаха ни в районното да получим писмото“, добавя той.

„Приятелката му нищо не казва. Нито пише, нито можем да се свържем с нея. Няма как да знам какво е станало. Знам, че е имал само проблем. Той пишеше 1000 пъти „моля те. моля те , имам проблем“. Не е имал неприятности нито с полиция. не е съден, не е конфликтна личност“, каза още майката.

Илияна, снахата, е провела разговорите с Германия и Белгия. Властите в Белгия са позволили тялото да бъде върнато в България.

„Отговорите, които очакваме да получим – искаме доклад от разследването, искаме да разберем какво точно се е случило. Как точно е влязъл в посолството. Консулът ни в Брюксел ни съдейства. Предприел е мерки, свързал се е с федералните власти. Очакваме отговори, но не знаем кога ще ги получим. Нищо не знаем към момента“, каза тя.

Никой не вярва от приятели и роднини във версията за смъртта му. Той не е такъв човек, който да си посегне на живота. Той трябваше да се прибере в България или да си види детенцето в Германия, категорични са в семейството.

При това приятелката му постоянно си сменя версията за случилото се.

„Първо казва, че въобще не го е викала. После казва, че той е дошъл скарали са се и си е тръгна. После е казала, че не е имало скандал. После, че го е оставила на гарата да си чака автобуса, до който имало 10 часа“, разкриха още от семейството.

След това жената е отказала да дава каквато и да се информация.

„Не сме в контакт с нея. До колкото знаем, тя е в Брюксел. Честно да ви кажа, не ми прилича на озадачен човек. Семейството не я обвинява. Искаме просто да отиде в полицията и да каже какво знае. тя е единствената, която се е видяла с него. Тя е единствената българка, която е имала връзка с него“, каза още майката.

Майката на загиналия в Брюксел мъж: Не зная как синът ми е попаднал в китайското посолство

От болницата, където се намира синът ми, ни заявиха, че се налага по най-бързия начин да си го приберем, защото стоял там вече осем дни и трябва да го освободят.

Тогава ни и попитаха дали се отказваме да го приберем, но категорично им казахме, че ще си го върнем в България. Това сподели в ефира на БНТ Елка Дочева, майка на мистериозно загиналия 36-годишния Искрен Йорданов, чието тяло бе открито в китайското посолство в Брюксел.

,,Свързахме се с траурна агенция и оттам ни казаха, че самата процедура по транспортирането на тялото е много скъпа, но ще направят отстъпка и цената ще ни излезе около 2400 евро само за транспортирането на тялото. Другите разходи за ковчега и т.н. ще бъдат отделно“, обясни покрусената майка и допълни, че синът ѝ е работил в немска фирма и около него не е имало българи, а само чужденци.

Тя призна, че навремето синът ѝ е взимал наркотични вещества след развода със съпругата му, но в последните пет години е бил чист.

,,Не мога да си обясня как е попаднал в китайското посолство. Просто няма как да е попаднал там“, каза в заключение майката.

Иначе моят син работеше 5 години в Германия, първо беше 2-3 години във фирма за дограма.”

Братът и снахата на 36-годишния Искрен обявиха, че не смятат, че той се самоубил. До дни тялото му ще бъде транспортирано в Русе.

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024