Политика

Соломон Паси параноично: Има 68 шпиони само в Руското посолство в София! Знаете ли вица за Гарабед?

Соломон Паси параноично: Има 68 шпиони само в Руското посолство в София! Знаете ли вица за Гарабед?

пасиbig_1102

 

 

Бившият външен министър на България Соломон Паси обяви току що в ефира, че само в Руското посолство в София има 68 шампиони. Той заяви това, докато коментираше шпионския скандал в България.

 

 

Ето какво заяви по този повод Паси в „Тази сутрин” по БТВ:

 

 

 

„Първи въпрос. Има ли в България руски шпиони? Отговор – да. Само около 68 човека шпиони има в Руското посолство в София на „Драган Цанков”. Извън него са няколкостотин. Да, има такива, техните имена се знаят и ние може да кажем, който поиска как да получи тези имена.

 

 

 

Имахме великолепна възможност по повод отравянето на Скрипал в Лондон, да изгоним един-двама от тези шпиони,  което не го направихме. Защо не го направихме, не знам.

 

 

 

Дали тези момчета, които сега са ги обвинили, са шпиони, аз не знам, не мога да ви кажа. Но откровено казано, аз имам много по-високо мнение за руското разузнаване. То едва ли може да наеме шпиони, който да дойдат тук пред вас в БТВ и да обясняват, че не са шпиони.

 

 

 

Какви са тези шпиони, вие знаете ли вица за Гарабед шпионина?

 

 

Звъни един на една врата и пита: Тук ли е Гарабед? Отговарят му: Няма такъв човек. Звъни втори път, пита: Казаха ми, че тук е Гарабед? Казват му: Няма такъв човек. На третото позвъняване, човекът отвътре казва: А, Гарабед шпионина ли търсите? Той е на по-горния етаж.

 

 

Ако аз съм човек на отмъщението, бих пляскал на това, което се случва. Защото през 2005 година същият този русофилски кръг ме обвин в шпионаж в полза на Израел, заради това че аз като външен министър бях премахнал възможността Русия да има достъп до тайните на нашето Външно министерство. Нищо не излезе от този балон, но нервите на близките ми останаха.

 

 

 

Тогава имаше шифрови апарати и ги използваха във Външно министерство. Русия дешифрираше съобщенията в София, и имаше достъп. Сега това не може да се повтори, защото има интернет.”

 

Петел

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024