Uncategorized

Трагични подробности за последните дни и смъртта на проф. Вучков

Трагични подробности за последните дни и смъртта на проф. Вучков

960-540-vuchkov

 

 

Проф. Юлиан Вучков така и не успя да преживее смъртта на любимата си Диана. Когато тя си отива през юни 2017 година, той е неутешим. 

 


„Загубих Диана, моето слънце, моята единствена и голяма любов! Винаги ще е с мен и в мен. Дълбок поклон! Твой Юлиан”, пише в трогателното си послание до нея Юлиан Вучков. 

 

След този момент той започва да се срива, разкриха пред БЛИЦ от екипа на Мартин Карбовски, които на практика до края поемат грижите за професора.

Диана Душкова е последният близък човек на професора. Той няма живи роднини и на практика остава сам.

 

 

 

„Последните две години, откакто си отиде Диана, му помагахме, той много страдаше, че е сам. Ние бяхме с него, водехме го при лекари. Накрая го свързахме и с момче и момиче, които му помагаха чисто житейски – чистене, пазаруване, да са до него. Проф. Вучков има полубрат – казва се Михаил. Но не говореше за него, приживе твърдеше, че е абсолютно сам и няма никакви близки.

 

 

Преди година и половина, две, когато му бяхме на гости, докато разказваше спомени от живота си, спомена, че смята апартамента, в който живее, да го дари на библиотека. Жилището се намираше до НДК, но така и не знаем дали е изпълнил тези си намерения“, разказват още от екипа на Карбовски.

От ВМА потвърдиха  за кончината на професора.

 

 

 

„Тази вечер му е станало лошо и той е тръгнал с екип на ВМА към болницата. Бил е приет, за съжаление е издъхнал в Спешно отделение. Големият проблем в момента е, че той няма деца, близки роднини и на практика стои въпросът за изпращането на този човек“, разкриха от екипа на Карбовски.

Другият човек, който е бил близо до Юлиан Вучков е Марта Евтимова.

 

 

Журналистката често се отбивала при него, за да види как е той, дали няма нужда от нещо и заедно с екипа на Карбовски обсъждали как е най-добре да му се помогне.

Голямата трагедия била и в това, че на практика много от приятелите на професора просто престанали да го търсят и той се измъчвал именно от тази самота.

 

 

„Миналата година, когато беше една година от смъртта на Диана, го заведохме на гроба му и там дойде семейна двойка. Тогава си поговори с тях, никой друг не се появи“, разказаха от екипа на Карбовски.

 

Диана Душкова, жената, в която проф. Вучков открива любовта, умира внезапно като него в „Пирогов“.

Именно тя беше жената, която проф. Вучков наричаше „любовта на живота ми“.

 

До последно Юлиан Вучков си остана един от най-колоритните телевизионни водещи и журналисти. В едно от последните си интервюта той признава:

 

 „Съжалявам, че през доста дни от живота ми съм се оказвал крайно чувствителен и съм преживявал бурно разни обиди, огорчения, подлости, след като е трябвало да се забавлявам поне с част от тях, защото имам достатъчно силно и постоянно проявяващо се чувство за хумор.

 

 

В същото време съм благодарен на себе си, защото съм бил отдаден не само на болките си, а и на смеха си, който винаги е бил една от главните опори на съществуването ми.“

 

Блиц

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023