Политика

Каратанчев: Нямам и един корупционен лев, а при Иванчева полиграфът може да гръмне

Каратанчев: Нямам и един корупционен лев, а при Иванчева полиграфът може да гръмне

 

74682743_888354608232077_2887663554285010944_n

 

Дискриминация към инициативните комитети, измама от страна на социологическите агенции, толериране на определени кандидати – с това започна дебатът по телевизия „Евроком“ между петима участници в надпреварата за кмет на София – Радослав Каратанчев, Десислава Иванчева, Тончо Токмакчиев, Георги Георгиев и Диана Димитрова.

Защо представителите на по-малките политически партии и на ИК бяха изолирани от т.нар. национални медии.

Това, на което сме свидетели от страна на социологическите агенции, си е чиста измама. Наблюдаваме същите схеми вече 30 години – на кражби и лобиране, заяви Радослав Каратанчев.

Иванчева определи случващото се като нарушение на закона, защото всички имат право на равен старт и равни права – което означава, че има монопол над медиите и ще се лансират хора от статуквото.

Не знам дали това са правила на истинската социология и доколко е реална или не, е мнението на Токмакчиев.

Политиката е порно, политиците навсякъде ни го слагат, където ни сварят, според Георги Георгиев, прославил се в кампанията с голата снимка с тиквата отпред, а според Диана Димитрова не трябва да има избор само между един или двама кандидати – било за кмет, било за главен прокурор или за един кандидат за обществена поръчка. По думите й Фандъкова и Манолова плащат кампанията си с нашите пари.

Защо продаването и купуването на гласове е престъпление, а кражбата на европари не е?

Свободата не е слободия. Нека има 10 прокурори като Гешев, както и Кьовеши и всеки от нас да подлежи на проверка. Няколко пъти го предложих и от това студио вкл. – да седнем на детектори на лъжата, както правят по света, припомни Каратанчев.

Следващият кмет на София трябва да чука на вратата на прокуратурата и съда всеки ден.

Дебатът продължи по същество с въпрос кои са първите няколко проблема, които най-спешно трябва да бъдат решени за столицата.

Сигурността на гражданите, не бива да се допуска повече изграждането на бежански центрове, проходимост на София – София без препятствия за хората с увреждания, детските градини и ясли – смешно е, че не можем да ги прогнозираме колко са необходими, каза Диана Димитрова.

Каратанчев на свой ред открои откъде трябва да се започне – 30 години вървим по един и същи начин с едни и същи приказки и обещания. Трябват перманентни атестации на всички чиновници и служители, проверки пред машини, не пред комисии. Аз нямам един корупционен лев, с г-жа Иванчева например полиграфът може да гръмне.

Той намекна и за подкупа, който основният свидетел по делото срещу нея Александър Ваклин е осветлил пред съда и който не бил в пари, а 620 кв.м. от сградата, която щяла да се построи. Което, по думите му, можело да се равнява и на десет апартамента.

Вторият момент, на който Каратанчев наблегна, е въвеждането на пряка демокрация.

За Георги Георгиев приоритет е демографската криза и как да се нахранят хората. После щял да направи тротинетките безплатни.

Иванчева залага на мораториум върху презастрояването на столицата и запазване на зелените площи, както и чистотата на въздуха.

София – град без употреба на пластмаса – това пък е залегнало в програмата на зелените, чийто представител е Тончо Токмакчиев.

Другото, което сме си поставили в нашата програма това е възстановяването на общинските предприятия свързани с благоустройството“, коментира още Токмакчиев във връзка с приоритетите си за града.

По въпроса за концесионерите и монополите – Топлофикация, Софийска вода, събирането на боклука кандидатите бяха единодушни – проверки, контрол, ревизия на концесионните договори. Тотална ревизия назад във времето – за това апелираха и Каратанчев и Диана Димитрова и Иванчева. А според Георгиев решението е в одържавяването и близки до Путин фирми, които нямат финансови проблеми, да поемат управлението.

Всеки говори за контрол, но кой ще го осъществява, попита Каратанчев. Аз съм бил свидетел как в СОС някои се мръщят на 20-30 000 лева договорени „под масата“. За мен решението е в пряката демокрация с конферентна връзка както е по цял свят. И още: пълна ревизия , задължителни атестации на служителите и местни референдуми.

Иванчева също се съгласи с идеята за пряката демокрация. Трябва да се махне забраната и гражданите да могат да присъстват на заседанията на СОС, както и да участват в работни групи, смята тя. Залага на видеовръзки, срещи с кмета и т.н.

Образователната система, културното и историческо наследство в столицата също бе сред темите, която участниците в дебата определиха като важна за гражданите и гостите на София.

Ще изградя отново мавзолея и ще го превърна в атракционен център и дискотека, обещава Георгиев. А за Димитрова паметникът на Съветската армия трябва да бъде в музей на комунизма.

В края на дебата избухна лек скандал между Каратанчев и Иванчева, която го обвини че я поставя редом до представителите на статуквото. Същата се засегна и от намеците към нея, че е свързана с корупционни схеми.

Път на младите с бюлетина 83 – това е пътят на промяната, призова Радослав Каратанчев.

 

Източник: BGinsider

Политика

More in Политика

c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024