Uncategorized

Каратанчев: При пряката демокрация СОС отива в трета глуха. Хората поставят проблема, заедно го решаваме на момента

Каратанчев: При пряката демокрация СОС отива в трета глуха. Хората поставят проблема, заедно го решаваме на момента

 

радоvlcsnap-2019-10-19-09h06m37s3-405174-810x0

 

 

Аз съм представител на младите, на сдружението СИЛА, на хората,  които всички споменават, но които са най-отритнатите. Управлението през цялата ни 30-годишна история на демокрацията постоянно говори как младите са най-важните, как от тях всичко зависи, но това са хора около и под 30 г., които никога не са отишли да гласуват. Те сега се сформират, ще се прави партия СИЛА. Това е един доста голям ресурс от 230-250 000 млади, които дори не са ходили до урните.

Това заяви кандидатът за столичен кмет Радослав Каратанчев в „Денят започва“ с Георги Любенов по БНТ.

Не е достатъчно само да се чува „трябва, трябва, трябва“, никой не казва как да стане това.

На въпроса на водещия „а как вие ще ги мотивирате“, Каратанчев обясни, че тези млади хора имат вече изграден доста интересен социален статус и той е в това, че участват в доста и различни протести.  Политиката и политиците ги използват, някои се опитват да ги манипулират в своя полза, но те разбират това и са доста негативно настроени срещу политиците, деполитизирани са, протестират осъзнато.

Как би оправдал доверието на тези 250 000 млади хора, които са го припознали? В отговор на на този въпрос Каратанчев се аргументира така:

Това е моделът на пряката демокрация, с местни референдуми или допитвания, дори квартални, който е утвърден на много места по света. Всеки месец кметът и дори кварталните кметове застават пряко лице в лице с хората поне 1 път в месеца и заедно се решават конкретни казуси.

Не ние ще питаме хората, а те нас как да си решат конкретен проблем – примерно за колите в градинките и детските площадки пред блока. Те са сдружени, на едно мнение, че това трябва да се премахне. От общината казват : Добре, съгласни сме, предоставяме ви градинката, тя става ваша собственост.  Даваме ви и проект, по който може да правите само и единствено подземен гараж, нищо повече. Градинката се запазва, решава се и проблемът с паркирането и тази презадръстена от автомобили София.

Като собственост на хората в квартала, тези площи ще бъдат и по-добре стопанисвани.

Каратанчев обещава сериозни проверки  за това къде отиват парите за паркиране и какви ги вършат Центъра за градска мобилност, респективно фирмата Паркинги и гаражи. Пише, че са общински фирми, но на практика осъществяват частна дейност. Това с паяците и скобите е изключително остарял метод на наказание и изключителен дразнител. Хората влизат в конфликти, карат се помежду си, държавата и общината на практика нагнетяват напрежение. По света това го няма, освен ако автомобила е спрял на кръстовище, подчерта той.

По думите му има много по-елегантни схеми с квитанции, глоби, от сметки на водача и т.н. , а парите отиват директно в бюджета на общината, не се преразпределят през разни схеми и фирми.

Познавам София от дете, за разлика от други кандидати, съм кореняк софиянец и съм инженер. Как може днес да се прави градоустройство и да няма улици, каквото наблюдаваме днес на много места. Тия дни ще имам среща с хора от малцинствата по махали, които ме търсят и искат среща с обещание от моя страна – искат да има улици и да бъдат узаконени. И не само това – как става така, че много от тези хора живеят в незаконни имоти, а имат редовни партиди и трябва да плащат сметки за ток и вода. Това е някаква бутафория.

Какво трябва да се направи? Срещи и разговори с тези хора, правят се улици и тротоари, събарят се незаконните постройки, решава се проблема като се правят квартали и се узаконяват. Колко години минаха в тази битка?

Кой ще направи тази промяна? Това сме ние с номер 83, защото дойде ли управлението с пряка демокрация СОС отива малко в трета глуха. Не може вече с корупционни схеми да се разпределят едни планове и пари, защото хората пряко ще кажат какво искат.

Кандидатът припомни също, че статуквото и големите медии, които го обслужват, тенденциозно дискриминира едни кандидати и толерира други. Нас не ни пускат дори да искаме да си платим. Това какво е, къде е свободата на словото?

За финал Каратанчев отново отправи апел към младите: Станете, отидете до урната, можете да пометете сегашното управление и да се стигне до кардинална промяна. Ще имате кмет, който е близо до вас и заедно ще вземаме решенията.

 

Източник: BGinsider

Каратанчев: При пряката демокрация СОС отива в трета глуха. Хората поставят проблема, заедно го решаваме на момента

Uncategorized

More in Uncategorized

186911bdab0037e138509c4c9329dc13

Проф. Рачев: До часове иде нов ад, наводнения и гръмотевични бури удрят отново България

май 22, 2024
big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023