ИНЦИДЕНТИ

Кметът на Варна Иван Портних заформил пиянски скандал в Израел, гаврил се със сервитьорка

Кметът на Варна Иван Портних заформил пиянски скандал в Израел, гаврил се със сервитьорка

portnih

 

 

 

Кметът на Варна Иван Портних позорно е бил изгонен от Израел след като заформил пиянски скандал в хотел в курортния град Хайфа, разкри АФЕРА.

 

 

Портних е бил водач на делегация, представляваща Община Варна, която е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с Хайфа.

 

 

 

Още първата вечер от командировката си в Израел обаче, варненският градоначалник е изпил промишлени количества алкохол в хотела, в който е отседнал.

 

Портних се държал „позорно“, описват случката от израелската медия „Канал 20“.

 

МЕГА <strong class='keys'>СКАНДАЛ</strong>! ГЕРБ <strong class='keys'>КМЕТ</strong>ЪТ <strong class='keys'>ИВАН ПОРТНИХ</strong> ПИЯН НАТИСКА СЛУЖИТЕЛКА В <strong class='keys'>ХОТЕЛ</strong> В <strong class='keys'>ИЗРАЕЛ</strong>, ЗАДЪРЖАН! БОРИСОВ ЗВЪНИ ОТ БЪЛГАРИЯ „ДА ГО ОПРАВЯ“! ПОРТНИХ ИЗВЕДЕН ОТ <strong class='keys'>ИЗРАЕЛ</strong> СЪС ЗАБРАНА ДА Я ПОСЕЩАВА!

 

 

Според разкази на персонала в хотела, цитирани от местните медии, кметът на Варна е нападнал и унизил служителка на хотела. Портних е крещял, че е важен гост и трябва да изпълняват всичките му желания.

 

 

Озверелият от алкохола кмет на Варна е дръпнал една от сервитьорките, хванал я за врата и я натиснал към чатала си, искайки да му прави френска любов.Полицаите в Хайфа никак не са се трогнали от „специалния статут“ на самозабравилия се варненски кмет и набързо секнали мераците му.

 

 

След като срамната история е стигнала до ръководството на общината в Хайфа, домакините на Портних на бързо са отменили предвидените събития с него и посраменият градоначалник набързо е изведен от Израел със забрана да посещава страната отново.

 

 

Две израелски медии информират за случката като съобщават, че са получили потвърждение за скандала от общинските власти в Хайфа.

 

 

 

Още по-скандалното е, че новината е потулена от медиите в България.

 

 

Никой досега не е посмял да разкаже срамната изцепка на Иван Портних, въпреки че в израелските медии има напоителна информация за скандала. Придворните медии, подмазващи се на варненския кмет са публикували цяла плеяда от съобщения как Портних потегля за Израел и как ще побратимява Варна с Хайфа.

 

 

В това число и Общинският съвет е гласувал експресно текст на меморандум за стътрудничество. След набързо приключилата командировка на кмета, обаче в медийното пространство се прокрадват само няколко кратки съобщения с предварително написан текст. Няма нито дума, обаче защо Варна не се е побратимила с Хайфа, дори и днес година и половина след срамната изцепка.

 

 

Още по-срамно е как Иван Портних може да е лицето на град Варна пред Израел, имайки предвид, че Морската ни столица традиционно приема голям брой туристи от тази страна. Средно по 100 хил. израелски граждани посещават Варна всеки сезон.

 

 

 

От миналата година, обаче спадът на туристи по Черноморието ни е колосален като по официални данни достигна 20%. Дали Варна може да разчита на човек с имидж на пияница и скандалджия като Иван Портних да пази доброто име на града и да спомага туризмът отново да се увеличи?

 

 

АФЕРА разкри и, че след като пияният Портних е бил задържан от израелските ченгета, се е наложило лично премиерът Бойко Борисов да звъни от България, за „да оправя“ гербаджийското си протеже.

 

 

Ето и линкове към статиите на медиите в Израел съобщили за пиянската изцепка на Иван Портних:

https://www.20il.co.il/0303-2/

https://newshaifakrayot.net/?p=90322

 

Афера, Дунав мост

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024