Uncategorized

Мистериозната снимка, за която и днес няма обяснение (ВИДЕО)

Мистериозната снимка, за която и днес няма обяснение (ВИДЕО)

 

5c74521cc791c6b72fd5060c0190fbda

 

 

Една снимка, направена от обикновен човек, с любителска фотографска техника, и до днес се смята за едно от най-известните и явни доказателства за съществуването на свръх естествени явления. Кадърът изглежда като сцена от фантастичен филм, но всъщност е най-обикновена семейна снимка.

 

 

 

В един ясен и слънчев летен ден през 1964 г. пожарникарят от Карлайл и семейството му отиват на пикник сред полето. За да запечата спомена за щастливия семеен излет, британецът прави няколко снимки, една от които е на 5-годишната му дъщеря. Този обикновен кадър обаче, по-късно придобива световна известност и генерира заглавия в печатните медии по цял свят.

 

 

 

Мистериозната снимка, за която и днес няма обяснение (ВИДЕО)

 

 

Кадърът, е уловил доказателство за нещо мистериозно, за паранормална активност, за която и до днес няма обяснение, но въпросите, които витаят около него са многобройни и все още не са получили своите отговори.

Ето каква е нейната история:

 

 

През 1964 г. англичанинът Джим Темпълтън си купил фотоапарат и решил да се възползва от хубавото време и да отиде на пикник със съпругата и дъщеря си.

 

 

Щастливият семеен момент пожелал да увековечи с новия си фотоапарат, като направи снимки на дъщеричката си. Той не подозирал, че една от тези снимки ще предизвика сериозни дебати между експерти и теоретици на конспирацията, вярващи в НЛО или паранормални явления.

 

 

 

Когато Джим проявил лентата видял, че на снимката зад дъщеря му ясно се вижда силует на човек в бяло, който приличал на астронавт. Според фотографа никой друг не е бил там. В интервю за британската телевизия BBC Темпълтън разказва с големи подробности за снимката.

 

 

Мистериозната снимка, за която и днес няма обяснение (ВИДЕО)

Кадърът добива световна известност и привлича вниманието на целия свят. Някои вярват, че това е свръхестествен феномен, уловим само с помощта на фотоапарат, други обаче се съмняват в това, твърдейки, че става дума за най-обикновена игра на светлината или оптическа илюзия.

Мистериозната снимка, за която и днес няма обяснение (ВИДЕО)

 

 

Джим и жена му до края на живота си твърдели, че на поляната освен тях не е имало никой друг и за появата на загадъчната фигура няма логично обяснение.

Така Джим Темплтън станал създател на една от най-известните снимки, на които е запечатана паранормална активност.

 

 

 

Въпреки потвържденията за автентичността на кадъра, скептиците продължават да се съмняват в истинността на тази история. И все пак и до днес никой не е разгадал мистерията, а за запечатаното от фотоапарата на Темпълтън и днес няма обяснение.

 

 

Факти БГ

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023