Политика

Борисов заявил на Тръмп: Спрете да се държите с нас като с кротка и отчаяна съпруга

Борисов заявил на Тръмп: Спрете да се държите с нас като с кротка и отчаяна съпруга

bborisov_trump_bgnes

 

 

 

На финала на срещата си с президента на САЩ Доналд Тръмп премиерът Бойко Борисов предупредил домакина си: Спрете да се държите с нас като с кротката и отчаяна съпруга.

 

 

 

Вие сте далеч, получавате информация какво се случва на Балканите чрез посредници. Внимавайте да не стане така, че кротката добра съпруга да почне да прави бели.

 
Това твърди „Труд“, като се позовава на високопоставени дипломатически източници.

 

Интересното е, че същата новина от същите източници я има и в Епицентър, обилно изписана от пратеничката Валерия Велева.

 

 

Върху Рамката за стратегическо партньорство между България и САЩ се е работило повече от месец. Борисов внимателно коригирал всеки един текст.

 
В предварително подадения проектодокумент САЩ настоявали за нови бази на НАТО в страната ни, включително и черноморска. Подобен текст в окончателния вариант няма заради съпротивата на Борисов.

 
От Вашингтон се опитали да конкретизират и количеството втечнен американски газ, което България е готова да внася, но и това искане е срещнало съпротива от министър-председателя.

 

 

Целта на записването на конкретни големи количества била изцяло да се игнорират руските доставки на газ.

 

 

 

 

Валерия Велева от Епицентър допълва темата:

 

 

ЧЕРНОМОРСКА БАЗА НА НАТО – С КАМЪНИ ЩЕ МЕ ИЗГОНЯТ!

 

Черноморска база на НАТО на нашата територия – не, не искам! Координационен център във Варна-да. Учения в Черно море – колкото искате.  Но база – не, защото мен в България с камъни ще ме изгонят, заявил Борисов на Тръмп. „Координационният център е във Варна, щабът в Румъния. Това са логистичните бази. Така, че Черно море си е сигурно и се надявам нашите най-хубави курорти, голфклубове да посетим с президента Тръмп“.

 

Борисов вметва –по всички теми получих подкрепата на Помпео. И не скрива притесненията си, които имал в началото на срещата – като разбрал, че и Пенс, и Помпео ще присъстват на разговора, си помислил – или „ще ме дерат“ или ще ме притискат.

 

 

ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ АНАЛИЗ „РУСИЯ-САЩ–КИТАЙ“

Борисов направил впечатление на Тръпм със свой геополитически анализ, който направил за отношенията Русия-САЩ- Китай, различен от този, който поднасят анализаторите в САЩ. Позицията на Борисов за Русия не като враг, а като партньор, вижданията му, че с Русия не трябва да се воюва, а да се използва като потенциал за взаимна икономическа изгода, допаднали на Тръмп. “Какъв ти е проблемът с Русия. Богатите държави не воюват“, казал Борисов на Тръмп. Китай е проблемът на САЩ. И обяснил защо…“Никой не е правил такъв анализ“, коментирал Попмпео.

 

РУСКИТЕ ШПИОНИ

Борисов разказал как и защо е изгонил руските шпиони от България: „Не са професионалисти. Хванахме ги „на калъп“, и американци да бяха, и тях щяхме да изгоним. Затова и Путин не реагира, той знае какво са направили неговите, обяснил Борисов на Тръмп. „Не можах обаче да му обясня, как след като прокуратурата, МВР и ДАНС арестуваха за шпионаж и има повдигнато обвинение за Николай Малинов,  български съдия го пусна да получи орден от Путин“. 
В 13.15 ч. премиерът Борисов и българската делегация кацнаха на летище София.

 

Първата новина, която научаваме е, че президентът е подписал указа за Гешев. „Викайте ми пророка Бойко“, обръща се Борисов към медиите, които смятат, че е имал вътрешна информация за действията на президента. „Не, кълна се! Но логиката на Радев е такава – точно в този ден, когато се връщаме от визитата, той да пусне указа. За да има какво да пишете!“

 

 

Труд, Епицентър

Политика

More in Политика

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024