ОБЩЕСТВО

Домусчиев: Обещахме на Борисов ръст и го постигнахме, вдигнахме заплатите с двуцифрен процент

Домусчиев: Обещахме на Борисов ръст и го постигнахме, вдигнахме заплатите с двуцифрен процент

домуса4867613-e1465460939205-1170x520

 

 

 

Работодателските организации при няколко срещи със синдикатите и премиера Бойко Борисов са обещали да повишат заплатите с двуцифрен процент и към днешна дата са го изпълнили. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев при откриването на тазгодишния конкурс „Мистър и Мисис Икономика“ късно снощи.

 

„Мисля, че изпълняваме ангажимента си към министър-председателя Бойко Борисов, който поехме при срещи със синдикатите, за повишение с двуцифрен процент на заплатите. Надявам се все така България да е добро място за бизнес и инвестиции“, заяви Домусчиев.

 
Той подчерта, че за него е чест за пета поредна година да открива конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ – Оскарите на бизнеса.

 
„Радвам се, че отново Управителният съвет на КРИБ успя да подбере всички номинирани и да излъчи победители във всички икономики. Списание „Икономика“ има голяма история и то е едно от най-значимите на тема „икономика“, каза още председателят на КРИБ и добави:

 

 

„Надявам се, че ще бъдат оценени критериите на журито при определянето на победителите във всяка една категория. Това са доказали се хора и се надявам, че и занапред ще има все така голяма конкуренция при номинирането и избирането на победители“.

 

 

„Ръстът от над 3,5% се случи. Това което обещахме на министър-председателят за двуцифрен ръст на работната заплата – също. Надявам се, че всички ще оцените критериите на журито в различните категории. Това са все доказали са бизнесмени и фирми“, похвали се още шефът на КРИБ.

 

 

„Пожелавам успех на всички. Надявам се партньорското ни да продължава да се развива, за да бъде България едно по-добро място за бизнес и инвестиции. Надявам се, че през следващата година ще има повече номинирани, което означава, че бизнесът расте и се развива“, завърши Домусчиев.

 

Economic.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024